ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

2014-02-25: Parc industrial: siguranță economică pe termen lung

25.02.2014

În câteva zile încep construcțiile
                        
La începutul lunii martie, la Câmpul Frumos care, din punct de vedere administrativ aparține de Sfântu Gheorghe, încep lucrările de contrucție la cel mai mare parc industrial din Ținutul Secuiesc – a declarat doamna viceprimar Sztakics Éva. În primă fază se vor demola vechile clădiri și se va curăța solul, căci acest pas este unul din scopurile proiectului. După aceste munci se vor apuca de construirea clădirii de birouri, aici fiind inclusă și construirea unor săli de conferință, ateliere. Totodată, se va amenaja și construi întreaga infrastructură.

Primul pas este curățarea și dezafectarea terenului de 16,3 hectare, după care urmează lucrările de construcție a clădirii de birouri.

–Se schițează o clădire foarte frumoasă, care va funcționa ca și bază administrativă a parcului industrial. Acele societăți care vor să se mute aici, după încheierea contractului pot veni din prima clipă, căci putem să le asigurăm spații de birouri, iar de aici, întreprinzătorii pot coordona construcțiile, ridicarea halelor pe structuri ușoare. – a mai adăugat doamna viceprimar.

Am dori să creăm condiții pentru mutarea aici a opt, sau chiar douăsprezece firme mai mici, totodată se va construi și un atelier unde va fi depozitată recuzita teatrelor. Iar în urma construirii infrastructurii, nu vor exista probleme cu strămutarea acestor ateliere care, la ora actuală funcționează în centrul orașului.

Doamna viceprimar crede că ar fi un lucru pozitiv dacă aceste ateliere ar crea decor și costume nu numai pentru teatrele din orașul nostru, căci este nevoie de  această muncă deosebită de creație, motiv pentru care ar merita crearea unui centru regional, acesta realizând recuzita teatrală la nivelul întregului Ținut Secuiesc, și chiar la nivel național. Pe lângă faptul că s-ar crea și locuri de muncă, ar însemna și creșterea încasărilor proprii ale teatrului, fiind o sursă importantă de venit


Conform planului, lucrările ar fi finalizate în 20 de luni, iar în cazul în care anumiți factori externi ar întârzia lucrările, ultimul termen ar fi ultima zi a lunii decembrie 2015.
Licitația a fost câștigată de un consorțiu format dintr-o firmă din Sfântu Gheorghe și una din București.

– Ne-am întâlnit cu constructorii care sunt gata pentru a începe lucrul. Mai trebuie să se înființeze societatea care va opera parcul industrial, motiv pentru care am început discuțiile cu Camera de Comerț și Industrie – a explicat doamna viceprimar Sztakics Éva.

Se știe foarte bine faptul că, dacă aici se va muta o firmă mare, toată lumea se va bucura pentru locurile de muncă create, dar dacă această firmă, la un moment dat, pleacă, va lăsa în urmă mulţi şomeri. Conducerea municipiului și-ar dori ca în viața economică a orașului să fie mai multe societăți mai mici, și nu este secret că municipalitatea doreşte să realizeze unele proiecte de dezvoltare pe acest teren, contribuind la realizarea de locuri de muncă, dar pentru acest lucru, Guvernul României trebuie să fie în acord cu Comisia Europeană, pentru a vedea cum se doreşte dezvoltarea ţării în următorul ciclu bugetar de şapte ani al Uniunii Europene.

Mai devreme, domnul primar a declarat că există semnale din partea Comisiei Europene, şi aşteaptă ca România să lucreze la eradicarea sărăciei din ţară, drept pentru care, oricum ne gândim să lucrăm la construirea unor unităţi care, în primul rând, vor crea locuri de muncă celor care trăiesc în sărăcie.  Dar în acelaşi timp, am dori să sprijinim şi cercetarea şi dezvoltarea. – a mai spus domnul primar la o conferință de presă anterioară.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.