A fost împărțită suma de 90 de mii de lei
Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a evaluat proiectele culturale depuse până la data de 16 ianuarie, și a alocat sume semnificative celor care au aplicat cu astfel de proiecte - persoane fizice autorizate și persoane juridice. Despre amănunte ne-am interesat la doamna viceprimar Sztakics Éva.
În legătură cu cofinanțarea nerambursabilă a evenimentelor culturale din cadrul concursului anunțat pentru proiectele culturale din primul semestru al anului 2014, puteau fi țintite trei categorii: cea culturală, multiculturală și promovarea valorilor secuiești.
– Anul acesta bugetul a fost adoptat în data de 13 februarie, deși ne-am străduit să nu existe decalaj semnificativ în ceea ce privește proiectele, astfel că joi am reușit să votăm bugetul, iar luni am și evaluat cererile de finanțare. Pentru primul semestru am împărțit suma de 90.000 de lei - a mai adăugat doamna viceprimar.
Au fost depuse, în total, 106 proiecte - din care 85 la categoria proiecte culturale.
– Au fost și proiecte mai mari pe care nu le-am sprijinit deoarece suma pe care noi am fi putut-o aloca ar fi fost doar o picătură în ocean. O noutate este faptul că, de anul acesta am anunțat și proiecte de tineret. Organizațiile de tineret nu au fost informate în mod corespunzător, astfel că, prin aceasta le atragem atenția să redepună proiectele care au ca subiect evenimentele de tineret – a subliniat doamna Sztakics.
Cofinanțarea este solicitată, în mare parte, de organizații care au mai aplicat și în alți ani, dar am aflat că, în anii precedenți, nu au existat abuzuri din partea solicitanților. Este adevărat că au fost cazuri în care evenimentul inclus în proiectul de aplicare nu a mai avut loc, dar în astfel de situații, banii nu au mai fost revendicați de organizatori.
Și în acest an, suma cea mai mare, 4.000 de lei, Consiliul Local a acordat-o finanțării concertelor de duminică, susținute la intrumente de suflat, care au loc la Pavilionul din Parc. Asociația Guzsalyas a primit și ea sume importante, 2.500 de lei pentru Casa dansului pentru cei mici, și 2.500 de lei pentru activități de artizanat.
– Acestea sunt activitățile fără de care orașul nostru ar fi mult mai sărac – a spus la final doamna viceprimar.
Arhivă foto: Zi inversată la Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”