ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Sala de sport a Liceului „Berde Áron” a fost inaugurată la un concurs de fotbal

12.02.2014

Începând de azi, Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron” are sală proprie de sport. În cadrul festivităților de inaugurare din data de 12 februarie au avut loc două evenimente sportive speciale: municipalitatea, presa și echipa elevilor școlii au participat la un meci amical de fotbal de sală. Tribuna cu 150 de locuri a noii săli de sport a fost umplută  de către elevii suporteri. Reprezentanții Consiliului Local s-au întâlnit pe teren mai întâi cu reprezentanții presei, mai apoi cu echipa elevilor. Lovitura simbolică de start a fost dată de doamna Gazdag Ildikó, director al instituției de învățământ.

În cele două reprize fulger de câte zece minute, alături de domnul primar Antal Árpád András, pe teren au mai urcat consilierii locali Tischler Ferenc, Csatlós László, Debreczeni László, Kelemen Szilárd, Mădălin Guruianu, Miklós Zoltán, Vajna László, Zsigmond József. Invitatul echipei a fost domnul Borbély László, deputat în Parlamentul României.

Echipa reprezentanților presei, în prima repriză a marcat două goluri, iar în cea de-a doua repriză, au reușit să înscrie pentru a treia oară, dar înainte de finalul meciului, Mădălin Guruianu a reușit să înscrie golul de onoare. La cel de-al doilea meci, echipa elevilor liceului a reușit să ridice suporterii în picioare de patru ori, la începutul meciului fiind mai precauți, dar pe urmă, cu din ce în ce mai multă încredere au început să atace poarta adversarului, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 4–0.

„Am dori ca elevii să petreacă din ce în ce mai mult timp în sălile de sport și din ce în ce mai puțin timp în baruri pline de fum." – a spus domnul primar Antal Árpád András, în pauza dintre meciuri. În cadrul Liceului „Berde Áron” funcționează mai multe echipe sportive, exceptând echipa de fotbal de sală, există echipă profesională de handbal, pom-pom și echipă de fotbal feminin, dar din spusele doamnei director, după montarea coșurilor, elevii ar dori să formeze și echipă de baschet. În cadrul festivității de inaugurare, domnul deputat Borbély László a spus cu bucurie că aceasta este cea de-a 26-a sală de sport din județul Covasna. Așa cum a zis și dumnealui: azi a câștigat toată lumea, căci există această minunată sală de sport, și sunt ferm convins că dimineața de la ora 6,00, până seara la ora 22,00, va fi mereu ocupată.

Lucrările de construcţie a sălii de sport au început în luna septembrie a anului 2010. Marea majoritate a sumei, peste 3,5 milioane de lei a fost contribuţia Agenţiei Naţionale de Investiţii, iar Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a mai contribuit cu 455.000 de lei. Această sumă a acoperit cheltuielile de racordare a clădirii la reţelele de utilităţi, şi construirea reţelei interioare, cât şi cele cu o pardoseală de calitate mai bună. Schimbarea pardoselii care figura în proiect a fost făcută la propunerea sportivilor, aceştia semnalizând faptul că, în urma utilizării pe termen lung, tipul de pardosea propus poate duce la accidentări. A mai rămas de rezolvat amenajarea unor terenuri de sport exterioare, şi cea a curţii. Lucrările estimate la valoarea de 650.000 de lei se vor realiza anul acesta.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.