ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Se vor reabilita mai multe străzi ale orașului

04.02.2014

În acest an, orașul nostru se va îmbogăți cu o fântână arteziană
                         
Lucrările de reabilitare a străzilor din oraș vor continua și în acest an, municipalitatea dorind să le termine cât mai repede pe acelea care deja sunt în desfășurare, dar vor fi și lucrări noi, care vor începe în acest an. O veste nouă este aceea că, la primăvară, vor da drumul fântânii arteziene din Piața Mihai Viteazul. De asemenea, vor începe lucrările de consolidare a blocului din Cartierul Simeria, singurul care este în pericol în caz seismic.

Administratorul public, domnul Czimbalmos-Kozma Csaba a declarat că, în primul rând trebuie continuate și finalizate lucrările deja în desfășurare. Trebuie modernizate străzile care sunt incluse în contractul cadru încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare: trebuie încheiate lucrările la străduțele aflate în jurul străzii Székely (fosta stradă 1 Mai) – aici s-au finalizat lucrările la rețelele de utilități. Aici aparține strada Gábor Áron, unde anul trecut s-a realizat schimbarea vechilor conducte, dar nu s-au încheiat peste tot lucrările. Din spusele domnului administrator, rezultă că aici vor fi lucrări de amploare, acest tronson de stradă va fi complet modernizat, cu trotuare, fiind amenajate locuri de parcare, în locul castanilor.
De asemenea, încep lucrările de modernizare a rețelei de iluminat între blocurile din Cartierul Simeria. Trotuarul de pe strada Gróf Mikó Imre, cât și cel din fața primăriei se va reabilita, aici fiind așezate plăci de piatră. Acest lucru este necesar pentru ca trotuarele din Piața Libertății să fie în concordanță cu trotuarul din fața clădirii Consiliului Judeţean Covasna. Reabilitarea pieței va începe după Zilele Sfântu Gheorghe, în cazul în care, până atunci se va încheia procedura de licitație publică.
În același timp, se dorește ca lucrările de amenajare a locurilor de parcare din spatele blocului turn din Cartierul Ciucului și cele din strada Pescarilor să fie terminate.

În Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, anul acesta trebuie finalizate lucrările de reabilitare a străzilor: Dakó, Podului, Gödri Ferenc, Balázs Márton, Spitalului, Váradi József, Kossuth Lajos și Martinovics. Aici, mare parte a furnizorilor de utilități au amplasat sub pământ firele, în unele locuri rămânând de amplasat în subteran doar firele de electricitate. Mulțumită acestui program, se va înfrumuseța și Piața Fântânii. Până în anul 2015 vor continua lucrările pe străzile unde rețelele de apă potabilă și canalizare deservesc modernizarea stației de epurare. Pe parcursul anului vor continua și lucrările începute la Stadionul Mic.

Au fost depășite toate obstacolele legale în ceea ce privește consolidarea seismică a structurii blocului de pe strada Dealului nr. 25. Anul trecut a existat deja suma necesară acestei lucrări, dar nu toți locatarii au fost de acord cu începerea lucrărilor. În ziua de azi, mai mult de jumătate din locatarii blocului au convenit să înceapă lucrările, iar acum trebuie așteptată decizia Guvernului în ceea ce privește virarea sumei necesare.

S-au ridicat anumite probleme în ceea ce privește spațiile verzi din Piața Mihai Viteazul, și municipalitatea și-ar dori ca în decursul primăverii, executantul să amenajeze zona în conformitate cu specificațiile incluse în plan. Primăria ar dori, ca de Zilele Sfântu Gheorghe, să dea drumul instalației fântânii arteziene aflate în piața mai sus menționată. Între timp, a fost necesară demararea unei noi proceduri de achiziții publice, căci au existat anumite probleme tehnice la fântâna arteziană planificată inițial, dar conform promisiunilor domnului Czimbalmos, anul acesta se va rezolva și această problemă.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.