ro
 

S-au finalizat lucrările la sala de sport

03.02.2014

Joi a avut loc ședința ordiară a Consiliului Local, la care au participat toți consilierii. În cadrul ședinței, consilierii au decis în legătură cu construirea locuințelor de serviciu pe strada Borviz, locuințe care, ulterior vor fi incluse în Programului “Vino acasă!”.

În data de 16 ianuarie, Primăria a preluat noua sală de sport a Liceului “Berde Áron”, și au predat instituției de învățământ dreptul de administrare a acesteia. Totodată, în cadrul ședinței odinare a Consiliului Local, consilierii au adoptat o hotărâre și cu privire la construirea autostrăzii care leagă orașul nostru de Brașov.

Anul acesta și anul viitor, Consiliul Local ar dori să construiască zece locuințe de serviciu pe terenul care se află în prelungirea străzii Borviz, drum care duce spre Șugaș Băi.

Conform spuselor doamnei viceprimar, în acest an s/ar construi cinci case, iar anul viitor la fel. Va fi anunțată licitație publică, fiind așteptate ofertele firmelor de construcții. Criteriile de participare la licitație se vor adopta în cadrul unei ședințe viitoare de consiliu.
Începând cu data de 1 februarie intră în vigoare noile prețuri de referință la energia termică, iar conform acesteia, prețul gigacaloriei pentru încălzirea blocurilor ANL va fi de 371,8 lei; valoarea facturată locatarilor acestor blocuri va fi de 308,40 de lei/ gigacalorie, iar diferența de preț va vi suportată de Consiliul Local. În cazul gazelor naturale, prețul este de 299,84 lei/gigacalorie, iar la aceste valori se mai adaugă și T.V.A.-ul.

La sfârșitul anului trecut s-a reușit intabularea terenului aflat la Câmpul Frumos, teren care se află pe terenul administrativ al comunei Ilieni, dar aparține de domeniul public al orașului. Conform hotărârii adoptate în cadrul ședinței Consiliului Local, acest teren a fost dezmembrat în trei părți, iar tabăra de acolo a rămas cu o suprafață de cinci mii de metri pătrați; se va amenaja și un tronson de drum, iar diferența mai mare de teren care a mai rămas au dat-o în folosință gratuită Asociației Vadon. Pe acest teren, în scurt tim, se va amenaja o școală de echitație.

În anul 2009, prin H.C.L. nr. 211, s-a predat Fondului Național de Investiții un teren cu suprafața de 330 metri pătrați cu scopul de a construi o sală de sport școlară cu o capacitate de 150 de locuri. Această construcție a fost preluată de către municipalitate la data de 16 ianuarie, și a fost dată în administrarea Liceului Tehnologic, Economic – Administrativ  “Berde Áron”. Valoarea totală a investiției se ridică la aproape un milion de euro.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.