ro
 

Se construieşte Parcul Industrial

20.01.2014

Se asigură spaţiu micilor întreprinzători
                         
În cadrul conferinţei de presă, domnul primar Antal Árpád András a declarat că, în scurt timp, la Câmpul Frumos care din punct de vedere administrativ aparţine de Sfântu Gheorghe, vor începe lucrările de construcţie la cel mai mare parc industrial din Ţinutul Secuiesc. Doresc să asigure posibilitatea aducerii a opt, poate chiar a doisprezece întreprinderi mici, şi totodată se va construi un atelier unde vor fi realizate recuzitele teatrale.

– Procesul de licitaţie publică pentru construirea parcului industrial s-a terminat, fiind încheiat contractul pentru execuţia lucrărilor de construcţie. Domnul primar a mai adăugat faptul că licitaţia a fost câştigată de un consorţiu format dintr-o firmă din Sfântu Gheorghe şi una din Bucureşti.

La sfârşitul lunii şi la începutul lui februarie vor începe lucrările de amenajare a spaţiului. În primă fază va fi curăţat şi pregătit terenul inclus în proiect, cu suprafaţa de 16,3 hectare. După aceea va începe construcţia sediului de birouri în care este inclusă şi o sală de conferinţe. Vor fi construite şi ateliere de lucru, şi se va realiza întreaga infrastructură.

– Dacă aici se va muta o firmă mare, toată lumea se va bucura pentru locurile de muncă create, dar dacă această firmă, la un moment dat, pleacă, va lăsa în urmă mulţi şomeri. Noi ne-am dori să aducem aici mai multe firme mai mici. Edilul oraşului a mai adăugat şi faptul că nu este niciun secret că municipalitatea doreşte să realizeze unele proiecte de dezvoltare pe acest teren, contribuind la realizarea de locuri de muncă, dar pentru acest lucru, Guvernul României trebuie să fie în acord cu Comisia Europeană, pentru a vedea cum se doreşte dezvoltarea ţării în următorul ciclu bugetar de şapte ani al Uniunii Europene.

– Evident că există semnale din partea Comisiei Europene, şi aşteaptă ca România să lucreze la eradicarea sărăciei din ţară, drept pentru care, noi oricum ne gândim să lucrăm la construirea unor unităţi care, în primul rând, vor crea locuri de muncă celor care trăiesc în sărăcie.  Dar în acelaşi timp, am dori să sprijinim şi cercetarea şi dezvoltarea – a mai spus edilul oraşului.

Domnul primar a mai vorbit şi despre o întâlnire care a avut loc cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie, ai Direcţiei Muncii şi ai diferitelor întreprinderi mari şi mijlocii din oraş. Reprezentanţii acestor societăţi s-au plâns de faptul că nu găsesc în oraş forţa de muncă necesară, iar rata şomajului în oraş este de 2,33%. La ora actuală Autoliv are 1650 de angajaţi, iar jumătate dintre aceştia locuiesc în comunele din apropiere. În cadrul acestei întâlniri s-a mai discutat şi despre faptul că pregătirea profesională şcolară trebuie corelată cu activitatea întreprinderilor, pentru ca tinerii să poată face cunoştinţă cu oferta de pe piaţa muncii încă de la vârsta de 15 – 16 ani. Parcul industrial trebuie să fie realizat în douăzeci de luni, astfel că acesta trebuie predat în vara anului 2015. Valoarea contractuală este de 20,5 milioane de lei.

Sursă: Székely Hírmondó

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.