ro
 

Bugetul orașului va fi mai bogat cu zece milioane de euro

20.01.2014

În ultimii câţiva ani, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a reuşită să câştige proiecte europene cu valoare de peste mai multe zeci de milioane de euro, marea majoritate fiind proiecte pentru investiţii în infrastructură. Se preconizează că, în vara acestui an, lucrările de la Şugaş Băi for fi finalizate, şi unele străzi din oraş vor fi reabilitate „cap – coadă.”

În cadrul conferinţei de presă, domnul primar Antal Árpád András a declarat că speră ca bugetul oraşului să fie adoptat la începutul lunii februarie. – Anul acesta, oraşul şi locuitorii din Sfântu Gheorghe vor avea la dispoziţie cel mai mare buget al tuturor timpurilor. Acest lucru se datorează faptului că vor intra în buget bani europeni, această sumă este de 10 milioane de euro, dar poate chiar mai mult – a declarat domnul primar. Anul trecut, municipalitatea a reuşit să aducă 2 milioane de euro, prin proiecte comunitare, iar anul acesta, suma va fi de cinci ori mai mare.

Conform declaraţiilor edilului oraşului, reabilitările tronsoanelor de străzi incluse în planul integrat de dezvoltare vor continua şi pe viitor, fiind realizate lucrări la cel puţin douăzeci de străzi. Aici sunt incluse străzi unde au început deja lucrările de reabilitare şi de reconstrucţie, dar sunt şi unele noi care vor fi atinse de aceste munci, şi care vor fi finalizate total până la sfârşitul anului. Totodată, în planurile Consiliului Local pentru acest an sunt incluse şi lucrările de amenajare şi reabilitare a parcărilor dintre blocuri, în cartierele oraşului. Până acum s-au realizat astfel de lucrări în mai multe locuri, dar din spusele domnului primar, mai sunt destul de multe de rezolvat.

– Pot fi de acord cu cei care spun că, degeaba este în regulă drumul, dacă atunci când coboară din maşină, în faţa blocului, se întâlnesc cu noroiul şi cu gropile din parcare – a declarat Antal Árpád András.

În acelaşi timp, acest an se referă şi la pregătirile pentru următorul ciclu bugetar de 7 ani al Uniunii Europene, acum începe elaborarea priorităţilor în ceea ce priveşte dezvoltarea urbană. Se pregătesc proiecte pentru a atrage cât mai multe fonduri. Asociaţiile de proprietari vor avea posibilitatea, din nou, să achiziţioneze gărduleţe în jurul blocurilor, la Grădinăria oraşului se lucrează deja la realizarea acestora. În urma realizării lucrărilor de reabilitare la mai multe intrări în scări de blocuri de anul trecut, municipalitatea a primit multe feed-back-uri pozitive, motiv pentru care va continua şi anul acesta programul respectiv.
Un alt obiectiv important stabilit pentru anul 2014 este şi cel legat de demararea procesului de identificare a comunităţii rome, căci, din punctul de vedere al domnului primar este un proiect foarte important şi care, totodată este şi o provocare pentru municipalitate.
 


Piața Mihai Viteazul - foto: Vargyasi Levente

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.