ro
 

La Sfântu Gheorghe, s-a deschis Târgul de Crăciun

21.12.2013

Şi în acest an, în Piaţa Libertăţii din Sfântu Gheorghe, din căsuţele de lemn se pot cumpăra cadouri de Crăciun. Doritorii sunt aşteptaţi aici până în data de 24 decembrie. Aşteptarea sărbătorilor este mai plăcută ascultând melodiile de Crăciun care se fac auzite în centrul oraşului.

La Sfântu Gheorghe, Târgul de Crăciun a devenit deja tradiţie, acest eveniment fiind organizat cu regularitate, de mai mulţi ani, de către municipalitate. Miercuri după-masa, comercianţii şi-au scos mărfurile, în acest an prezentându-se aproape o sută de meşteri artizani, şi comercianţi de mărfuri industriale. Comisia de evaluare a asigurat şaizeci de locuri gratuite, oferindu-le acestor comercianţi căsuţele de lemn. Scopul organizatorilor a fost acela ca la faţa locului să se poată cumpăra produse variate şi de calitate, acest lucru fiind vizibil şi din faptul că standurile au fost vizitate de un număr mare de locuitori ai oraşului.

Nu lipsesc ideile extraordinare de cadouri: se pot procura numeroase obiecte creative, frumoase, se găsesc îngeraşi de toate felurile şi dimensiunile, confecţionate din hârtie, croşetate, împletite, realizate din paie şi evident, şi din turtă dulce. Tot în târg se pot găsi şi articole de decoraţiuni: obiecte de decor confecţionate de elevi ai şcolii speciale, articole de agăţat pe uşă, coroniţe decorate cu fructe uscate, cât şi alte nenumărate obiecte de împodobit bradul. Nu lipsesc nici bijuteriile – lănţicuri, inele, cercei – toate acestea realizate din diverse materiale, toate foarte frumoase – iar doritorii pot alege după bunul plac.

În târgul din acest an se găsesc şi săpunuri de casă, de diferite arome, forme – realizate din materiale naturale – acestea putând fi cadoul perfect pentru doamne. Cei care doresc cadouri practice, găsesc şi ei tot ceea ce-şi doresc, şi nu se întorc acasă cu mâna goală: aici se găsesc diferite covoare ţesute, foarte colorate, articole de pielărie, căciuli din blană, sau diferite articole pentru amenajări interioare.

Gama de produse pentru copii este şi ea foarte variată: jucăriile de lemn îşi aşteaptă stăpânii, de asemenea se pot găsi cărţi pentru toate vârstele, multe din ele dorindu-şi să ajungă, în seara sfântă, sub bradul de Crăciun.

Iubitorii de produse alimentare tradiţionale pot găsi şi gusta slănina, cârnaţii, caltaboşii şi sângeretele, cât şi multe alte bunătăţi, putând chiar cumpăra produsele care le-au plăcut foarte mult, pentru a le pune pe masa festivă.

Târgul este deschis zilnic, între orele 11,00 – 20,00, excepţie fiind ziua de 24 decembrie, când programul se încheie la ora 14,00.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.