ro
 

La Sfântu Gheorghe, anul nou va fi salutat printr-un eveniment de amploare

18.12.2013

Toţi cei care, în ultimii patru ani şi-au luat rămas bun de la vechiul an în Piaţa Libertăţii, ştiu că la Sfântu Gheorghe, sosirea noului an se sărbătoreşte cu Balul stradal. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Biroul de organizare a Zilelor Sfântu Gheorghe, şi în acest an, doresc să facă memorabilă ultima zi a anului, motiv pentru care îi invită pe toţi cei care îşi petrec noaptea de Revelion acasă, să se alăture evenimentului. Este garantată distracţia: în acest an, rolul principal este al talentelor locale. În aşteptarea Revelionului, vom asculta seturile lui DJ White, recitalul lui Ráduly Botond Manó, Logofătu Diana, şi al formaţiei Equinox, şi vom saluta noul an cu Baricz Gergő şi formaţia lui şi cu Stroke 69.

Gândindu-ne la ultimii 4 ani, acest eveniment s-a bucurat de mare popularitate, mai multe mii de oameni sărbătorind împreună în centrul oraşului Sfântu Gheorghe. Spectacolul din acest an va începe cu Nagy Szabolcs – Dj White, acesta bucurându-se de succese de mai bine de 15 ani, şi care a colaborat cu nume sonore, cum ar fi Nicola, Robert Georgescu şi Dancs Annamari, dar numele lui poate fi legat şi de formaţia Open Stage, dar şi de Mario Bischin, cu melodia Macarena – având pe YouTube peste 7 milioane de vizualizări. Dj White va deschide Balul stradal, marţi, 31 decembrie, la ora 22.00.

După Nagy Szabolcs distracţia continuă una din cele mai iubite formaţii din judeţul nostru, Equinox – în schimb, membrii acesteia nu vin singuri, ei urcând pe scenă alături de Ráduly Botond Manó, şi având-o ca invitată şi pe Logofătu Diana. Ambii cântăreţi sunt din Sfântu Gheorghe, pe Manó publicul  putându-l vedea la X-Factor din România şi din Ungaria. Tot el a jucat şi rolul principal în opera rock „Csaba királyfi”, şi a câştigat şi concursul „Vocea Transilvaniei”.  Logofătu Diana este o voce care promite foarte mult, are doar 13 ani, dar a câştigat deja concursul „Vocea Transilvaniei”. Manó, Diana şi Equinox îşi vor începe concertul la ora 22.40.

Noul an cu Baricz Gergő şi formaţia lui


Baricz Gergő a devenit cunoscut la cel de-al doilea concurs X-Factor organizat în Ungaria, unde a câştigat locul al III-lea. Talentul lui a fost recunoscut de cei mai mari din domeniul muzical, căci după concursul de televiziune a reuşit să „supravieţuiască” independent, şi-a găsit propriul stil şi îşi scrie propria muzică. Primul lui album - Némán állni | Solemn Silence – a apărut în luna noiembrie a anului 2012 şi conţine nouă melodii proprii şi două adaptări muzicale. În ciuda succesului de care se bucură, el a declarat că „nu se poate rupe de munţii noştri”, motiv pentru care, mai nou, îşi desface aripile acasă. De câteva zile i-a apărut şi noul single împreună cu un videoclip – Shit Song. Formaţia lui are ca membri nume cunoscute – Gyarmati Gábor şi Füstös Bálint, Gerendás Dániel cât şi  Koltay Kurszán. Formaţia câştigătoare a premiului Transilvanian Music Awards va urca pe scenă la miezul nopţii, după focurile de artificii.

Cei din Sfântu Gheorghe nu vor fi nevoiţi să meargă în vecini pentru cântăreţi dance, căci vor avea posibilitatea să-i vadă şi să-i asculte pe Stroke 69, formaţie locală, care se bucură de renume şi datorită melodiei „Beautiful Smile”, ajungând cu aceasta şi în topuri. Formaţia a prins viaţă în anul 2009, datorită lui Ilyés Zsolt şi Dj White - Nagy Szabolcs. După Black Rose şi Jamaica, acum au scos o nuoă melodie, iar concertul va fi construit în jurul acesteia. Premiera noului single -  Keep Running a avut loc în această lună, dar deja se bucură de succes enorm. Concertul trupei Stroke 69 va începe la ora 1.20.

Evident, nu vor lipsi nici focurile de artificii, rachetele vor urca în aer şi la miezul nopţii şi la ora 1.00, sărbătorind astfel noul an de două ori. Revelionul nu poate trece fără bunătăţile cu care ne-am obişnuit, iar în corturile din Piaţa Libertăţii vom putea găsi fel de fel de mâncăruri delicioase.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.