ro
 

Sala Kamara va fi achiziţionată

17.12.2013

Bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe a suferit noi rectificări – domnul primar  – Antal Árpád András a spus că încasările oraşului au crescut cu 28.000 de lei, astfel bugetul ajungând la valoarea de 122.622.330 de lei.

Pentru lucrările de construcţie la Stadionul mic din Simeria a fost alocată suma de 100.000 de lei. De asemenea, s-a rectificat bugetul Teatrului „Tamási Áron” cu suma de 176.500 de lei, această sumă acoperind cheltuielile din ultimul trimestru al acestui an.

În urma proiectului european realizat la Şcoala Puskás Tivadar în casieria oraşului a revenit suma de 330.000 de lei.

S-a decis şi în legătură cu achiziţionarea Sălii Kamara: spaţiul este utilizat de Teatrul „Tamási Áron”, clădirea fiind în proprietatea societăţii Proiect Covasna, şi oferta de vânzare fiind înaintată conducerii oraşului de către aceasta. În urma mai multor discuţii s-a născut şi decizia de a achiziţiona acest imobil, astfel fiind lărgită infrastructura culturală a oraşului. De asemenea, s-a realizat şi Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie pentru amenajările exterioare ale sediului din Sfântu Gheorghe a secţiei Universităţii Sapienţia. Pentru aceste lucrări a fost alocată suma de 100.000 de lei. Clădirea în sine este nefolosită din anul 2011, căci s-a desfiinţat Şcoala  Gámán János, dar intenţia declarată a municialităţii este de a nu lăsa grupul de clădiri să stea nefolosit, iar astfel, spaţiile interioare vor fi amenajate de instituţia de învăţământ superior după propriile nevoi.

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local din data de 12 decembrie s-a decis şi despre reabilitarea unei părţi a clădirii Primăriei. Conform spuselor doamnei viceprimar Sztakics Éva, intrarea în clădirea Primăriei, cât şi holurile acesteia sunt într-o stare destul de precară, iar consilierii au declarat că această stare nu este demnă de o instituţie. Pentru lucrări se va demara procedura de achiziţie publică, pentru a putea începe cât mai repede procesul de înfrumuseţare. Birourile imobilului au fost renovate mai devreme.

În acest an, în loc de cinci elevi, vor beneficia de Bursele Sfântu Gheorghe şase elevi, căci în urma evaluării, ultimii doi elevi au obţinut punctaj aproape identic, iar astfel, consilierii au decis să acorde cu o bursă de merit mai mult decât până acum. Aceste burse vor fi înmânate în cadrul şedinţei din data de 19 decembrie.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.