ro
 

A fost înfiinţat fondul pentru proiecte de tineret

16.12.2013

În şedinţa extraordinară de săptămâna trecută a Consiliului Local, s-a adoptat în unanimitate hotărârea prin care s-a stabilit faptul că, începând de anul viitor, asociaţiile de tineret de la noi din oraş vor primi sprijin mult mai însemnat, deoarece, în ultimii ani, această sferă s-a consolidat foarte mult. Prin această hotărâre adoptată, şi anume - înfiinţarea fondului pentru tineret, Consiliul Local va avea posibilitatea să sprijine punctual programele şi evenimentele organizate de asociaţiile de tineret.

Domnul viceprimar Tischler Ferenc a declarat faptul că, în ultimii şapte – opt ani s-au înfiinţat destul de multe organizaţii de tineret, şi care au devenit mai puternice, şi datorită sprijinului municipalităţii.  Din anul 2008, Consiliul Local a alocat fonduri pentru tineret în cadrul proiectelor culturale.

Practic, fondul separat pentru tineret este un răspuns la rugămintea tinerilor. Aceştia au organizat multe proiecte care i-au ajutat în dezvoltare. Mă bucur pentru faptul că există o comunicare sănătoasă, şi un dialog normal între aceste asociaţii, şi încearcă să ducă viaţa tineretului de la noi din oraş într-o direcţie din care aceştia au posibilitatea să profite în momentul în care sunt la început de drum, şi au posibilitatea să aleagă – a declarat domnul viceprimar.

În acelaşi timp a mai subliniat şi faptul că, evident, au fost demarate foarte multe proiecte de team – building şi de dezvoltare personală. Domnul viceprimar a mai spus şi faptul că acest gest al municipalităţii poate fi privit şi ca o recompensare, căci astfel, oraşul recunoaşte munca tinerilor.

În regulament au survenit anumite modificări, dar acestea vor fi aduse la cunoştinţa asociaţiilor şi organizaţiilor în viitorul apropiat. Procedura nu a devenit mai complicată, formularul a rămas acelaşi, singura diferenţă este aceea că nu trebuie depusă în cadrul proiectelor culturale – proiecte de tineret, ci direct  - a mai adăugat domnul viceprimar.

În Sfântu Gheorghe există 29 de asociaţii pentru tineret active, iar înainte de înfiinţarea fondului de tineret, acestea au fost consultate, iar concursul de proiecte care va fi anunţat la începutul anului 2014, în luna ianuarie sau începutul lunii februarie, va fi formulat în concordanţă cu aşteptările acestor asociaţii. Mai exact, oraşul va trata cu prioritate acele tematici care au fost solicitate de tineret, căci municipalitatea nu doreşte să dicteze din birouri de ce anume au nevoie aceste asociaţii. Nevoile şi cerinţele au fost însumate, şi vor fi sprijinite acele propuneri care sunt solicitate de cele mai multe asociaţii. În primul rând, vor fi sprijinite cursuri de dezvoltare pe anumite tematici, dar vor fi finanţate şi distracţiile, putându-se aplica şi pentru organizarea diferitelor tabere.

Înfiinţarea acestui nou fond pentru tineret înseamnă că toate temele de proiecte nu se vor afla în mâinile unei comisii, ci despre proiectele de tineret va decide Comisia de tineret şi sport, unde membrii acesteia provin chiar din această sferă, sau chiar activează în astfel de asociaţii. Domnul viceprimar Tischler Ferenc a mai subliniat şi faptul că cei care decid sunt mai apropiaţi de tineri ca şi vârstă.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.