ro
 

Lucrări de toamnă

16.09.2013

Sunt multe de făcut, încă, dar oraşul se înfrumuseţează la fiecare pas

Chiar cu sosirea toamnei, la Sfântu Gheorghe, lucrările de modernizare infrastructurală se desfăşoară pe mai multe fronturi. Pe mai multe străzi din oraş s-a realizat deja schimbarea reţelei de apă şi canalizare, modernizarea iluminatului public, totodată lucrându-se şi la construirea, amenajarea şi modernizarea parcărilor şi a trotuarelor. A fost desfiinţat şirul de trepte aflat lângă parcul central şi lângă spitalul Ferencz József, astfel că, în scurt timp, deplasarea persoanelor cu deficienţe motorii, a părinţilor cu cărucioare pentru copii şi a cicliştilor va fi mult mai uşoară.

– Lucrările care de desfăşoară în oraş din creditul obţinut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) continuă  – a declarat managerul oraşului, domnul Czimbalmos Kozma Csaba. La ora actuală, într-un ritm bun, de desfăşoară lucrările de amplasare a pietrelor tăiate pe trotuarele de pe strada Oltului, continuă lucrările la construirea parcării din Cartierul Ciucului, după ce au schimbat peretele de sprijin de acolo, aflat într-o stare deplorabilă. E pregătit terenul pentru asfaltarea parcărilor aflate în spatele blocurilor din strada Pescarilor, bordurile sunt deja amplasate, iar odată cu aceste lucrări se vor asfalta şi trotuarele. Continuă şi lucrările de reabilitare a trotuarelor din strada Stadionului şi de modernizare a parcărilor. Conform spuselor managerului oraşului, toate aceste lucrări trebuie să fie finalizate anul acesta, şi se pare că şi trotuarele de pe strada Bisericii vor fi modernizate tot în acest an.

Firmele de specialitate lucrează şi la muncile care se desfăşoară din fondurile comunitare obţinute ca parte a planului integrat de dezvoltare urbană: s-au finalizat lucrările pe străzile Daczó şi Konsza Samu, cât şi jumătate din strada Nicolae Bălcescu.Aici au fost aşezate corpuri de iluminat moderne, dar municipalitatea are în plan să le schimbe cu unele care evocă secolele trecute, deoarece se potrivesc mult mai bine. Se lucrează şi pe strada Victor Babeș, unde bordurile sunt deja la locul lor şi acum este în curs netezirea suprafeţei drumului. Lucrările de desfăşoară într-un ritm bun şi pe străzile Porumbeilor şi Vulturilor.

– Executarea lucrărilor este de multe ori îngreunată de muncile desfăşurate de diferiţii furnizori de servicii, iar datorită construirii reţelei de apă, nu vor continua lucrările de reabilitare de pe cealaltă parte a străzii Nicolae Bălcescu.
Prin proiectul câştigat de Gosp Com pentru modernizarea reţelei de apă potabilă, lucrările de pe străzile Bánki Dónát, Gödri Ferenc, Kossuth Lajos, Gábor Áron, Stadionului şi Brazilor sunt foarte aproape de finalizare.  Testele de presiune a apei s-au făcut deja, şi sistemul este operaţional – a mai adăugat Czimbalmos.

Datorită schimbării conductelor de apă de pe strada Gábor Áron, lucrările de reabilitare a treptelor de deasupra parcului au fost amânate puţin,  dar mai mult ca sigur că şi aici vor începe luni, muncile. Aceste lucrări se desfăşoară din bugetul propriu al oraşului, şi anul acesta vor fi finalizate.

Tot din fonduri europene se desfăşoară şi lucrările de reabilitare şi modernizare a imobilului cunoscut sub numele de vila elveţiană de pe strada Kós Károly, unde se va muta creşa oraşului.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.