ro
 

La Băile Şugaş, lucrările de construcţii sunt în toi

21.08.2013

Posibilităţi pentru sport şi recreere

În staţiunea Şugaş Băi, care aparţine de oraşul Sfântu Gheorghe, lucrările de reabilitare se desfăşoară  într-un ritm bun. La ora actuală, contractorii lucrează la diferitele baze sportive, în scurt timp va fi finalizat terenul de tenis, iar la toamnă vor fi terminate lucrările la peretele de căţărări şi terenul cu corzi. Anul viitor se doreşte predarea băii calde şi a amplasamentului de recreere de vis-a-vis, unde a fost clădirea vechiului restaurant. Doamna viceprimar Sztakics Éva Judit a vorbit despre detalii.

La ora actuală, la Şugaş Băi se desfăşoară lucrările la terenul de tenis, iar executantul lucrării crede că acesta va fi predat la data de 20 august. Aceste lucrări se realizează din fodurile obţinute în urma câştigării proiectului european, prin Programul Operativ Regional. Terenul de tenis cu iarbă artificială  va fi acoperit cu cuarţ, special elaborat în acest scop – a menţionat doamna viceprimar.

Totodată se lucrează şi la realizarea terenului pentru sporturi extreme, iar peretele pentru căţărări se preconizează a fi predat la mijlocul lunii septembrie. Despre finalizarea lucrărilor la terenul de mini-golf, contractorul nu a putut da o dată exactă, dar acest lucru se va realiza pe parcursul toamnei, iar iubitorii acestor sporturi vor putea beneficia de aceste amplasamente special amenajate. Predarea băii calde şi a bazei de recreere de vis-a-vis se va realiza doar anul viitor, dar aşa a fost stabilit de la început. Între timp, vorbind şi cu firma de consultanţă, în paralel va fi demarată şi procedura de achiziţii publice pentru amenajarea ambelor amplasamente – a detaliat doamna viceprimar Sztakics Éva. P

rimăria a inclus, pe perioada derulării lucrărilor la terenul de sporturi extreme, şi Asociaţia Sportivă Adrenalin din Sfântu Gheorghe, reprezentanţii acesteia oferind opinii profesionale în ceea ce priveşte construirea peretelui pe care-l vor lua în posesie căţărătorii. La acest proiect s-a implicat preşedintele asociaţiei, Szőcs Károly Csaba. Wagner Attila este cel care îndrumă executarea lucrărilor la terenul cu corzi, pentru a fi corespunzători utilizării lui de către iubitorii acestui sport.  Terenurile astfel amenajate vor fi în administrarea Direcţiei de Sport şi Agrement, dar Primăria intenţionează să înființeze un birou sau o societate care va administra în viitor toate facilităţile  de la Şugaş Băi. Terenul de mini-golf va include, în total, optisprezece părţi, iar terenul de corzi va fi amenajat pe două niveluri, unul pentru adulţi, iar unul pentru copii, astfel ca şi ei să poată să-şi testeze abilităţile. Baia caldă va avea şi saună, fiind amplasate mai multe căzi, vor fi montate şi două căzi cu hidromasaj, vor mai fi şi bandă pentru alergări, bicicletă de cameră, aparatură pentru tratament cu aerosoli, pentru bolnavii cu astm şi a bolilor pulmonare. Pe lângă acestea va mai fi şi terapie magnetică, şi masă de masaj  cu piatră jade. În clădirea care se construieşte în locul fostului restaurant va exista masă de biliard şi fotbal de masă, pentru tenis de masă, dar cei care doresc să devină mai musculoşi, vor putea „trage de fiare”.
 


Fotó: Vargyasi Levente

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.