ro
 

Înfrumuseţează cu noi! – campanie comunitară

25.07.2013

În căminul nostru, dacă ceva se strică, reparăm, iar dacă ceva este învechit, îl reînnoim – aşa sună cea mai nouă campanie comunitară organizată de Biroul de Imagine al primăriei, prin care locuitorii oraşului sunt invitaţi la un mic joc şi la răbdare, campanie prin care se doreşte atenuarea tensiunilor şi dificultăţilor provocate de  circulaţia îngreunată de lucrările pe termen lung care se desfăşoară în unele zone ale oraşului.

Despre amănuntele programului care se va desfăşura în perioada 30 iulie – 20 august au vorbit  domnul Antal Árpád, primarul municipiului şi  Barta Mónika, din partea Biroului de Imagine al Primăriei. - Suntem nevoiţi să lucrăm în paralel în mai multe locaţii şi zone din oraş, deoarece avem foarte multe proiecte europene câştigătoare, pe care trebuie să le finalizăm până în data de 31 iulie 2015 – a declarat edilul oraşului, şi dacă nu se fac deconturile proiectelor, până la data mai sus menţionată, acestea se vor pierde. Din punctul de vedere al primarului, datorită birocraţiei din ţara noastră, în ceea ce priveşte procedura de licitaţie publică, de la predarea proiectului până la semnarea contractului pot trece şi trei – patru ani, motiv pentru care, pentru executarea lucrărilor, timpul rămas la dispoziţie este destul de scurt. Peste doi ani vom avea foarte multe străzi complet reabilitate, iar domnul primar şi-ar dori ca cetăţenii oraşului să fie parteneri în acest proces, iar municipalitatea dă dovadă de empatie totală faţă de locuitorii urbei, pentru ca aceştia să suporte mai uşor neplăcerile.

- Dacă vrem să schimbăm ţevi vechi de 40 – 50 de ani, atunci trebuie să spargem asfaltul, trebuie să scoatem pământul şi astfel se creează foarte mult disconfort. Apa potabilă a oraşului nostru curge prin conducte de azbest amplasate în anii '70, iar noi, prin bani câştigaţi din proiecte, le vom schimba pe acestea, lucru care rezolvă, pe termen lung, nu numai pierderile de apă, ci asigură locuitorilor oraşului şi posibilitatea oferirii de apă potabilă şi servicii aferente de calitate – a spus  Antal Árpád. Următorul an va fi cel mai dificil, căci străzile vor fi săpate în această perioadă, iar în anul ce urmează rămâne doar finalizarea lucrărilor, şi asfaltarea străzilor.
 

Barta Mónika a spus că prin această campanie nu se va rezolva ca autoturismele să nu aibă circulaţia îngreunată, iar scopul este de a trece peste perioada aceasta dificilă, prin mici jocuri şi veselie. Săptămâna aceasta, de marţi până vineri, în zonele unde se lucrează şi circulaţie este mai aglomerată, între orele 15,30 – 17,00, locuitorii oraşului vor putea vedea mai multe parcuri de statui vii. Cine captează imagini cu statuile vii şi trimite fotografiile, poate câştiga şi premii. De asemenea, sunt aşteptate fotografii şi pentru concursul „Lucrările dintr-o altă perspectivă”, la acesta creativitatea fiind criteriul de bază pentru selectarea fotografiilor câştigătoare, trebuindu-se realizate fotografii interesante, care aduc zâmbete pe faţa omului. Cea de-a treia parte a programului include o hartă nemarcată, iar cei care vor marca corect pe hărţile de pe fluturaţii împărţiţi în locurile unde se desfăşoară lucrări, cinci locaţii unde se desfăşoară lucrări de reabilitare, sau locaţii unde s-au finalizat astfel de lucrări, în ultimul an, şi le trimit, vor beneficia de premii. 

Harta completată şi fotografiile trebuie aduse personal la Biroul de Imagine al primăriei (Strada 1 Decembrie 1918, nr 6), sau pot fi trimise pe adresa de e-mail varosimazs@sepsi.ro, până la data de 20 august.


 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.