ro
 

Dezvoltarea oraşului prin proiecte

10.06.2013

Şi în acest an, la Sfântu Gheorghe sunt în curs lucrări în valoare de mai multe milioane de lei. Mare parte din aceste lucrări se desfăşoară ca investiţii de dezvoltare, parte a Programului Operativ Regional, dar s-au găsit şi surse de finanţare din forţe proprii pentru dezvoltarea Grădiniţei „Csipike. Viceprimarul oraşului, doamna Sztakics Éva a vorbit despre mersul lucrărilor.

S-au încheiat lucrările la centrala termică aflată în apropierea Grădiniţei cu program prelungit „Csipike”, beneficiar al noii locaţii fiind instituţia de învăţământ mai sus menţionată. S-au amenajat trei săli de învăţământ, grădiniţa îmbogăţindu-se şi cu o sală de sport – a spus doamna Sztakics Éva, adăugând şi faptul că s-a reuşit realizarea unei clădiri foarte moderne şi luminoase, din vechea centrală termică. Toate aceste lucrări au fost realizate din bugetul propriu. Totodată, a fost anunţată licitaţia publică pentru lucrările de la parcul industrial. Doamna viceprimar a spus că deschiderea plicurilor va avea loc în data de 13 iunie. Valoarea investiţiei este de aproape 25 de milioane de lei, iar construcţiile vor începe cu demolarea vechilor clădiri şi cu planificarea şi reamenajarea spaţiilor. După aceea vor urma lucrările la construirea infrastructurii, şi vor fi construite două clădiri: aripa administrativă a parcului industrial, care practic va servi la funcţionarea parcului, iar în cealaltă clădire vor fi atelierele de teatru, unde vor fi pregătite decorurile pentru spectacole. Săptămâna viitoare va fi predată Grupului Şcolar Industrial „Puskás Tivadar” centrala termică reabilitată, unde s-au amenajat ateliere şi laboratoare. Aici, în primul rând, elevii vor învăţa despre utilizarea surselor regenerabile de energie. Reabilitarea clădirii este parte a Programului Operativ Regional – Axa pentru învăţământ, iar valoarea lucrărilor a fost de 6,2 milioane de lei.

– Lucrările sunt în plină desfăşurare şi la Şugaş Băi. În această săptămână am preluat peretele de rezistenţă al terenului de tenis. Sperăm ca în decursul săptămânii viitoare terenul să fie acoperit. Amenajarea terenului pentru sporturi extreme este şi ea în curs: o să existe perete pentru căţărări, o să fie realizată şi o pistă corespunzătoare pentru biciclişti şi se va construi şi o pistă cu frânghii – a spus doamna viceprimar. Am dori să predăm aceste noi locaţii în aer liber încă din acest an, incluzând aici şi terenul de mini-golf. Totodată, se lucrează şi la reabilitarea externă a clădirii băii termale şi a restaurantului, iar predarea se va realiza anul viitor. Investiţia totală la Şugaş Băi se ridică la valoarea de 6,5 milioane de lei. Se pare că se va rezolva şi situaţia centralei termice de lângă piaţa din Cartierul Simeria: municipalitatea a dat clădirea Asociaţiei Sportive Electrica, clasei de tenis de masă, aici fiind amenajată sală de antrenamente. Doamna viceprimar Sztakics Éva a mai menţionat faptul că ar trebui demolată centrala termică din strada Viitorului, iar acolo să se construiască şi să se amenajeze parcări. Cele care nu au primit, până acum, destinaţii noi, vor fi demolate de către municipalitate şi se vor amenaja în locul acestora parcări şi spaţii verzi.


Grădiniţa cu program prelungit „Csipike” - fotó: Vargyasi Levente - 6 iunie 2013
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.