ro
 

Ziua solidarităţii în Grădina Muzeului

03.06.2013

În data de 4 iunie, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Casa de Cultură Municipală „Kónya Ádám” va organiza în Grădina Muzeului Naţional Secuiesc Ziua solidarităţii naţionale a maghiarilor. Doamna viceprimar  Sztakics Éva a declarat că vor avea loc programe literare, şi cultural – artistice. Programul va începe la ora 16,00: eleva Colegiului Reformat din Sfântu Gheorghe,  Ráduly-Baka Rebeka va cânta melodii tradiţionale, iar la ora 16,10 vor urca pe scenă elevii Şcolii Generale Reformate din Csajág şi Balatonfőkajár şi vor prezenta poezia intitulată „Szeretném” a lui Wass Albert,  şi vor cânta melodii din Veszprém, acompaniaţi la harpă. Cu începere de la ora 16,30, elevii Colegiului „Székely Mikó” vor prezenta spectacolul memorial literar „Haza a magasban, haza a mélyben”, sub îndrumarea profesorilor  Dobra Judit şi Tókos Ibolya. De la ora 16,50 va avea loc spectacolul „Opere Corale” - urcând pe scenă elevii Colegiului „Székely Mikó” împreună cu elevii şcolii înfrăţite, Gimnaziul „Leőwey Klára” din Pécs. Dirijori:  Szántó Kinga şi Szőcs Annamária. Cele două instituţii de învăţământ au un trecut de 40 de ani de când sunt înfrăţite. Doamna viceprimar a menţionat faptul că au ales ora 16,00 pentru începerea acestui eveniment, ca să nu existe suprapuneri cu alte programe organizate. Acest program va dura puţin mai mult de o oră, iar primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, domnul Antal Árpád András va ţine un scurt discurs.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.