ro
 

Organizatorii urmăresc sfaturile primite – modificări privind locaţiile Zilelor Sfântu Gheorghe

25.03.2013

Modificări esenţiale se vor aplica în ceea ce priveşte târgul de articole industriale, de asemenea, parcul de joacă va fi mutat, iar participanţii la evenimentul Ziua de alergare Gáll Lajos vor porni din nou din centrul oraşului – au declarat organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc joi, 21 martie. Dancs Zsolt, directorul de programe a combătut prin date statistice acele zvonuri, cum că formaţiile locale nu sunt incluse în oferta programului.

Se aşteaptă ca hotărârea privind stabilirea chiriei pentru târgul de mărfuri industriale şi cel de artizanat să fie adoptată săptămâna aceasta, de către Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe. Asta înseamnă că, în principiu, începând cu data de 2 aprilie pot începe înscrierile pentru târguri – a declarat Czimbalmos Kozma Csaba, directorul târgului. Târgul articolelor industriale aduce o contribuţie semnificativă la bugetul festivalului, motiv pentru care – indiferent cât de mult ne displace imaginea târgului – nu putem să renunţăm la el, căci nu am putea acoperi din bani publici suma respectivă – spune Czimbalmos. Directorul festivalului, Grubisics Levente, consideră că trebuie aduse modificări în ceea ce priveşte estetica târgului, motiv pentru care, anul acesta s-a luat decizia privind mutarea târgului de articole industriale în Piaţa Libertăţii. Târgul va cuprinde porţiunea dintre Casa cu Arcade şi semafoare, iar corturile vor fi amplasate spate în spate. Prin această aşezare vom exclude posibilitatea strângerii gunoiului şi a depozitării mărfurilor în spatele corturilor, aşa cum s-a procedat în anii precedenţi – a spus Grubisics. Chiria pentru corturi nu se va modifica, însă cei de la parcul de distracţii vor fi nevoiţi să plătească mai mult  – a mai spus Czimbalmos, adăugând faptul că unităţile de alimentaţie publică vor funcţiona, şi în acest an, cu sprijinul Asociaţiei unităţilor hoteliere şi de alimentaţie publică din Sfântu Gheorghe, în cadrul reţelei de iurte.

Scena A va fi botezată

În ciuda anului financiar dificil, sponsorii noştri devotaţi au contribuit la organizarea evenimentului, şi în acest an, cu sume semnificative. Prima oară se întâmplă când, de exemplu, scena A este „cumpărată” de o firmă – a spus directorul festivalului. Scena A va primi numele Autoliv, iar cheltuielile cu focurile de artificii de duminică seara vor fi acoperite de firma Arcon. Despre focurile de artificii, Mihai Bondria, unul din proprietarii firmei Pyro Events, a relatat că publicul va putea urmări nu doar un simplu foc de artificii, ci un adevărat show de lumini, calculat până în ultima secundă şi construit pe un fundal sonor. De altfel, această firmă a mai pregătit asemenea focuri de artificii pentru numeroase festivaluri europene, printre altele, şi pentru renumitul Liberty Parade. Sponsorii noştri au cumpărat multe alte producţii, fapt pentru care dorim să le mulţumim şi pe această cale – a subliniat Grubisics.

Participanţii Zilei de alergare Gáll Lajos vor porni din nou din centrul oraşului

Potrivit legendei, acum 23 de ani, Ziua de alergare Gáll Lajos a fost acel eveniment care a stat la baza organizării Zilelor Sfântu Gheorghe, evenimentul fiind de fapt punctul zero al zilelor oraşului. Despre detaliile concursului a vorbit Csutak Tamás, fondatorul Cercului de alergare Gáll Lajos. Concursul îşi va relua locul iniţial de desfăşurare din centrul oraşului, plecarea şi sosirea fiind stabilite în faţa Galeriei „Gyárfás Jenő”. La concurs sunt aşteptate, şi anul acesta, sute de persoane.

76 de producţii locale la Zilele Sfântu Gheorghe

Directorul de programe, Dancs Zsolt, a combătut vehement zvonul vehiculat în aceste zile, conform căruia artiştii locali sunt excluşi de la participarea la zilele oraşului. Dancs a mai subliniat faptul că şi prin Întâlnirea Formaţiilor de Tineret din Covasna se doreşte susţinerea acelui principiu potrivit căruia trupelor locale trebuie oferită posibilitatea de a urca pe scenă, deoarece un eveniment de amploare de genul Zilelor Sfântu Gheorghe, pentru formaţiile locale poate reprezenta un important punct de referinţă. Prezentarea valorilor locale este problema noastră de suflet – a spus Dancs, subliniind că pentru ei sunt importante nu numai formaţiile din Sfântu Gheorghe, ci şi cele din judeţ. Directorul de programe a pregătit şi o statistică despre ultimele 4 ediţii ale festivalului. Potrivit cifrelor, în anul 2009, au avut posibilitatea de a urca pe scenă sau de a evolua în una din locaţiile festivalului 58 de formaţii sau producţii locale, în 2010 – 67, iar în 2011 – 83. Trebuie să menţionez faptul că în anul 2011 acest număr a crescut semnificativ, deoarece atunci, cu ocazia Zilei Europei, Duna TV a contribuit cu o sumă semnificativă de bani la bugetul festivalului – a mai adăugat Dancs. În 2012 au fost prezentate 74 de producţii locale, iar anul acesta numărul contractelor încheiate cu formaţii sau producţii locale a ajuns la cifra de 76.  Profitând de ocazie, directorul de programe a scos în evidenţă două producţii locale de excepţie: duminică, 28 aprilie, Orchestra de Tineret „Kováts András” din Reci şi Formaţia Melodika vor concerta împreună pe scena A, unde vor răsuna melodii din operete, musicaluri şi melodii din muzica uşoară în interpretarea unei orchestre de 50 de muzicieni şi a unei formaţii vocale de 5 membri. Luni, 22 aprilie, Pakot István şi prietenii săi muzicieni vor oferi un concert în memoria lui Frank Sinatra, intitulat Alias Sinatra. Doar pentru această ocazie se va forma o formaţie alcătuită din 10 membri, spectacolul fiind un amestec de muzică şi teatru. Spectacolul va avea loc în Noua Sală Studio a Teatrului „Tamási Áron”.

Ofertele publicitare ale Zilelor Sfântu Gheorghe pot fi solicitate de la Biroul de Imagine al Primăriei.

 

Informaţii suplimentare despre participarea la târg se vor găsi în scurt timp pe site-ul

www.zilelesfantugheorghe.sfantugheorgheinfo.ro

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.