ro
 

Dezvoltarea infrastructurii va fi prioritară

22.03.2013

Se aduce la cunoştinţă publică iniţiativa Primarului municipiului Sfântu Gheorghe, dl. Antal Árpád András, referitoare la elaborarea Proiectului de buget al Municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2013, care a fost afişat la sediul instituţiei şi postat pe pagina web www.sfantugheorgheinfo.ro, secţiunea Primărie/Transparenţă în administraţie publică, la data de 19 martie 2013. Eventualele contestaţii, conţinând numele, prenumele, domiciliul şi nr. de telefon al contestatarului, se vor depune la Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură sau la adresa e-mail: zelinda.fulop@sepsi.ro, până la data de 4 aprilie 2013.
 - În 15 zile locuitorii oraşului pot să-şi formuleze observaţiile legate de proiectul de buget, iar în această perioadă de timp port discuţii şi cu fracţiunile politice, luînd în calcul şi eventualele propuneri – a declarat domnul primar Antal Árpád.

Primarul oraşului reşedinţă de judeţ a mai spus că, deşi anul în curs va fi un destul de greu, şi nu se aşteaptă nici susţinere financiară guvernamentală, se vor realiza, totuşi, investiţii serioase.

 - În Sfântu Gheorghe se realizează dezvoltări spectaculoase, chiar şi fără aceste finanţări, căci multe din proiectele noastre finanţate din fonduri europene au ajuns la stadiul în care pot începe lucrările concrete – a spus edilul oraşului.


Foto: Vargyasi Levente

Lucrările programului de modernizare a reţelei de apă şi canalizare creează multe neplăceri, motiv pentru care domnul primar îi roagă pe locuitorii oraşului să aibă răbdare şi înţelegere, căci prin aceste lucrări se va îmbunătăţi şi calitatea apei potabile, pe de o parte, iar pe de altă parte, vor scădea semnificativ şi pierderile din reţea.

 - Am dori să finalizăm lucrările înainte de începerea sezonului şi la ştrandul oraşului, se lucrează şi pe strada Kossuth Lajos. Noi ne dorim ca lucrările să se desfăşoare în paralel, în mai multe locaţii. După Zilele Sfântu Gheorghe vom demara lucrările şi pe strada Oltului, pentru ca acestea să poată avansa pe perioada verii, şi să fie finalizate până la toamnă, căci este singura stradă din centrul oraşului, unde nu au fost modernizate reţelele de utilităţi , iar această problema va fi şi ea rezolvată – a declarat  Antal Árpád

Cel mai mare capitol din proiectul de buget este cel al finanţărilor în comun a proiectelor  comunitare. Conform spuselor edilului oraşului, bugetul cu care oraşul nostru începe anul este de aproximativ 107 milioane de lei, şi acesta şi-a exprimat încrederea că această sumă va fi majorată în cursul anului 2013, în primul rând prin proiectele de finanţare cu care a aplicat municipalitatea la Uniunea Europeană.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.