ro
 
Luni, 29. Aprilie 2024.

Preferaţii publicului, oaspeţi care revin la cea de-a XXII-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe

22.02.2013

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu echipa de organizare a Festivalului „Zilele Sfântu Gheorghe” şi Camera de Comerţ şi Industrie a Judeţului Covasna au organizat, în data de 14 februarie, o întâlnire  cu partenerii pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de toţi cei care, timp de patru ani, au sprijinit festivalul. În cadrul întâlnirii, echipa a anunţat şi numele câtorva noi participanţi la eveniment, dar înainte de asta,  invitata de onoare a serii, Janicsák Veca a susţinut un scurt concert.
Primarul oraşului, domnul Antal Árpád András a mulţumit tuturor persoanelor care au sprijinit „Zilele Sfântu Gheorghe” în fiecare an, adăugând şi faptul că: scopul echipei este acela de a organiza un festival mai bun cu fiecare an ce trece, evenimentul să fie mai reuşit decât cel de anul trecut, dar puţin mai slab decât cel care va urma anul viitor.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, domnul  Édler András György a atras atenţia asupra importanţei susţinerii valorilor locale. Punctul central al acestei întâlniri informale l-a reprezentat concertul susţinut de  cea mai bună voce feminină a concursului X Factor din 2010, Janicsák Veca, concert organizat în onoarea invitaţilor.


 

Favoriţi ai publicului, oaspeţi care revin la Zilele Sfântu Gheorghe

Directorul festivalului, domnul Grubisics Levente şi domnul Dancs Zsolt, directorul de programe, în cadrul întâlnirii, au prezentat câteva producţii noi, programul fiind realizat în proporţie de 90%, iar mare parte a participanţilor la eveniment au încheiat deja contractele. În săptămâna culturală, pe lângă concertele simfonice, concertele susţinute în biserici şi programele pentru copii, vor fi prezente la noi în oraş şi piese de teatru renumite şi foarte iubite. Una dintre acestea este opereta „Baroneasa Lili – a lui Huszka Jenő, în regia lui Béres Attila din Târgu Mureş, spectacolul fiind susţinut de Teatrul de Operetă din Budapesta. În piesă va juca şi  Szabó Dávid, descoperit fiind la concursul X Factor, în rolurile principale putând fi văzuţi Lukács Anita, Vadász Dániel, Szendy Szilvi şi Peller Károly.

Spectacolul poate fi urmărit luni, în data de 22 aprilie, iar biletele se vor putea achiziţiona începând cu lunea viitoare, de la Biroul de Organizare Culturală.

Unul din concertele de mare succes al sfârşitului de săptămână promite să fie cel al formaţiei Kiscsillag, aceasta urcând pe scena B, sâmbătă, 27 aprilie. Tot sâmbătă, pe scena A vor urca membrii trupei  Zanzibár, oaspeţi care revin la Zilele Sfântu Gheorghe. Aceasta vine cu membri noi, cu un sunet puţin nou, dar promite fanilor o petrecere de proporţii. Iubitorilor muzicii pop româneşti, organizatorii le-au pregătit o seară memorabilă cu Smiley şi trupa lui, aceştia aducând publicului din Sfântu Gheorghe un mare concert live şi un show feeric. Smiley va concerta sâmbătă, înainte de Zanzibár.

Janicsák Veca, preferata fanilor

În urma votării publicului pe pagina de Facebook a Zilelor Sfântu Gheorghe, Janicsák Veca este pe locul fruntaş, ceea ce înseamnă că mulţi sunt curioşi de spectacolul ei din cadrul festivalului. La întâlnirea informală care a avut loc în data de 14 februarie s-a aflat şi faptul că Veca a venit la noi în oraş nu numai pentru aceste câteva zile, ci va urca pe scenă şi de Zilele Sfântu Gheorghe. Concertul ei  live de vineri seara va fi, cu siguranţă, unul de neuitat, unul nevăzut până acum în  Transilvania, de fanii ei. Veca, în momentul de faţă, se concentrează pentru Concursul Eurovision din Ungaria, trecând deja de prima rundă, şi speră să ajungă până în finală. Ea porneşte la concurs cu melodia ei,  Generaţie Nouă. Melodia este compoziţie proprie, din punctul de vedere al juriului de la concurs este o melodie complicată, dar cântăreaţa consideră că aceasta poate deveni preferata multora.


Informaţii despre interpreţi se pot găsi pe site-ul www.zilelesfantugheorghe.sfantugheorgheinfo.ro

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie