ro
 

Proiecte culturale evaluate

18.02.2013

Se cunosc deja câştigătorii proiectelor culturale, pe primul semestru al anului 2013. Şi în acest an, Consiliul Local a anunţat patru categorii pentru proiecte: cultură, tineret, multiculturalitate şi promovarea valorilor secuieşti.

Cele mai multe proiecte au fost depuse de organizaţiile de tineret, reuşind să obţină aproape 60.000 de lei pentru diferite activităţi şi evenimente, aşa cum este cel organizat de cercetaşi, cu ocazia Sărbătorilor Pascale. De asemenea, din partea municipalităţii, organizatorii Zilelor Elevilor covăsneni au obţinut sprijin în valoare de 3.000 de lei. Pentru Întâlnirea Formaţiilor de Elevi din judeţul Covasna s-a alocat suma de 2.000 de lei. Pentru ediţia a XII-a a Festivalului Muzicii de Cameră pentru Tineret, organizat în perioada 10 – 12 mai, Consiliul Local alocă 2.000 de lei, iar pentru Formaţia Fanfara care organizează o serie de concerte la Pavilionul din Parcul Elisabeta, 5.000 de lei.

Suma cea mai mare de bani a fost alocată proiectelor culturale, mai mult de 75.000 de lei.

În categoria proiectelor pentru promovarea valorilor secuieşti, Fundaţia Guzsalyas a obţinut sprijin financiar în valoare de 2.000 de lei, pentru “Gyermekvilág”, expoziţia de artizanat inspirată din artă populară.

Pentru proiecte de multiculturalitate, Caritas a obţinut suma de 2.000 de lei pentru organizarea proiectului “Ziua Culturii Romilor”.

 

Rezultate:

Domeniu:  

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.