ro
 
Miercuri, 01. May 2024.

Centrul de recreere de la Şugaş Băi este al oraşului

29.10.2012

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, în cadrul şedinţei ordinare din data de 25 octombrie, a adoptat hotărâri cu privire la mai multe probleme ale oraşului.

Oraşul a preluat, în sfârşit, de la Consiliul Judeţean Covasna imobilul centrului de recreere de la Şugaş Băi, iar conform planurilor, acesta se va deschide la începutul sezonului de schi.

Totodată, au fost înăsprite clauzele contractelor care urmează a fi încheiate cu persoanele care se vor muta în imobilul de pe strada Mikes Kelemen, din Căminul Social Sing Sing.

Consiliul Local a adoptat hotărârea prin care se face preluarea, de la Consiliul Judeţean Covasna, a centrului de recreere de la Şugaş Băi, astfel că, oraşul poate să dispună asupra acestui imobil. Domnul primar Antal Árpád András a declarat că proiectul „Drumul apelor minerale” a străbătut o cale lungă şi anevoioasă, şi în anumite privinţe, nici nu au ajuns la finalul acesteia, dar oprirea de azi este una importantă – a mai adăugat. Este un lucru de notorietate faptul că aportul propriu al localităţilor participante la acest proiect, în cazul Municipiului Sfântu Gheorghe fiind vorba de 37%, nu a fost plătit de oraş, ci de către judeţ. Investiţia este finalizată, astfel că aşezământul a trecut din patrimoniul judeţului, în proprietatea oraşului. Acesta va fi administrat de S.C. Urban Locato, iar municipalitatea va încheia contract de asociere cu societatea.

Domnul viceprimar Tischler Ferenc a spus că în centrul de recreere se găseşte un mic bazin, trei saune, iar la etaj se va amenaja o ceainărie şi o sală utilată cu aparatură de gimnastică. Deschiderea centrului se doreşte  la începutul sezonului de schi.
Consilierii locali au decis şi cu privire la revocarea dreptului de folosinţă gratuită a unor persoane asupra terenurilor situate în strada Borvíz, atribuite în scopul construirii unei locuinţe unifamiliale. Domnu primar a declarat că sunt vizate 12 persoane. Aceste persoane au fost somate de două ori să încheie contract cu Primăria, şi deoarece nu s-au prezentat, vor fi şterse de pe listă.

Consilierii au decis şi cu privire la aprobarea listei de repartizare a unui număr de 10 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, construite din fondul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în Municipiul Sfântu Gheorghe deoarece, între timp, tinerii s-au mutat din acele locuinţe, sau din cauza datoriilor acumulate, au trebuit să fie evacuaţi. Condiţiile nu s-au schimbat, iar acordarea locuinţelor se va face conform vechiului sistem de punctare.

Condiţiile contractelor încheiate cu persoanele care s-au mutat din Sing Sing, în imobilul de pe strada Mikes Kelemen, au fost înăsprite. Domnul viceprimar Tischler Ferenc a spus: ca să nu mai trăiască în aceleaşi condiţii şi în imobilul reabilitat de pe strada Mikes Kelemen, au considerat că unele condiţii au trebuit înăsprite, condiţii care se referă la plata facturilor şi a chiriei. Astfel, se speră la condiţii locative mai civilizate, în acest imobil.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.