ro
 

Locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe sunt buni plătitori de taxe şi impozite

15.10.2012

Şi în acest an s-a demonstrat că cetăţenii oraşului Sfântu Gheorghe sunt buni plătitori de taxe. După data de 1 octombrie, Direcţia de Finanţe Publice Municipale calculează şi dobânzi penalizatoare, dar mai mult de două treimi din cetăţenii oraşului şi-au plătit la timp impozitele şi taxele. 77% din persoanele fizice au achitat impozitul pe clădiri şi terenuri, iar 63% dintre aceştia, au plătit şi impozitul pe autoturisme. În cazul persoanelor juridice, putem vorbi de un procentaj de 59%, deci acesta este raportul celor care şi-au achitat obligaţiile fiscale. Aici, în schimb, acest raport este dereglat de societăţile aflate în dizolvare, căci procentul real al societăţilor care funcţionează şi şi-au plătit impozitele este de 76%. Experienţa arată că, până la sfârşitul anului, procentul  celor care-şi achită dările va creşte până la 90%, acest procent fiind mai mare decât cel la nivel naţional. Decizia pe care a luat-o municipalitatea este aceea de a trimite somaţii de plată numai persoanelor fizice şi juridice care au acumulat datorii multe, deoarece cuantumul cheltuielilor poştale anuale se ridică la 200 – 300 de mii de lei.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.