ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Sunt gata de folosinţă bazinul de înot în aer liber şi mofeta

11.06.2012

Cu ajutorul a mai mult de patru milioane euro a fost transformată complet staţiunea care aparţine de Sfântu Gheorghe, staţiunea Şugaş-Băi. În sezonul de iarnă staţiunea a atras un număr record de schiori şi iubitori ai sporturilor de iarnă pe cele două pârtii, dar acum este sezonul de vară şi începând de săptămâna viitoare se poate face baie în apa bazinului de înot în aer liber şi poate fi folosită şi mofeta de către cei ce vor vizita staţiunea.

Consiliul Local al municipiului reşedinţă de judeţ în luna aprilie, a dat  spre folosinţă staţiunea, celor cinci societăţi locale care au câştigat licitaţia pentru achiziţii de servicii. Săptămâna trecută, primarul Antal Árpád şi viceprimarul Sztakics Éva, împreună cu reprezentanţii presei au verificat stadiul lucrărilor realizate până în prezent.

- Mofeta, ca şi bazinul de înot în aer liber au fost finalizate în cadrul Programului Regional Operativ, valoarea totală a proiectului este de 6,2 milioane lei – a declarat doamna Sztakics Éva, adăugând că începând de săptămâna viitoare locuitorii din Sfântu Gheorghe, dar şi alţi turişti, se pot bucura de aceste facilităţi turistice şi balneare.


7 iunie 2012 - foto: Vargyasi Levente


Mofeta este deschisă de marţi până vineri, între orele 10 şi 19, şi tocmai de aceea societatea de transport în comun, începând de marţi, va introduce o cursă specială spre Şugaş-Băi: microbuzul va pleca din Sfântu Gheorghe la orele 10 şi 16 şi se va întoarce la orele 13 şi 19. Vizitatorilor le este pusă la dispoziţie şi cabana salvamontiştilor, şi conform înţelegerii încheiate cu cei ce o au în folosinţă aceasta este deschisă de marţi până vineri, turiştii şi excursioniştii putând folosi fără taxe respectivele anexe.
În acelaşi timp se lucrează la terenul de sporturi extreme, la terenul de minigolf şi de tenis şi va fi renovată şi clădirea băilor calde. Au sosit ţiglele, acum se lucrează la structura acoperişului şi se va moderniza şi restaurantul din staţiune. Domnul primar Antal Árpád ne-a spus că până se vor termina lucrările de construcţii în staţiune se va finaliza şi modernizarea străzii Borviz. Edilul oraşului le-a cerut, şi cu această ocazie, locuitorilor din aceea zonă şi celor care vizitează staţiunea, încă puţină răbdare şi înţelegere.

- Practic, în ultimii patru ani, acestea sunt lucrările din runda a treia pentru modernizarea staţiunii Şugaş-Băi, lucrări pe care le-am realizat din fonduri guvernamentale şi din bani europeni, aşa că în scurt timp se va finaliza modernizarea totală a staţiunii Şugaş-Băi. Pârtia de schi a fost realizată din bani de la minister, cu ajutorul Proiectului Drumul Apelor Minerale s-a construit un centru balnear, iar această investiţie este ultima – a declarat Antal Árpád, subliniind: dacă adunăm valoarea tuturor investiţiilor, atunci staţiunea Şugaş-Băi a fost transformată în totalitate din patru-cinci milioane euro.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.