ro
 
Luni, 29. Aprilie 2024.

Sunt gata de folosinţă bazinul de înot în aer liber şi mofeta

11.06.2012

Cu ajutorul a mai mult de patru milioane euro a fost transformată complet staţiunea care aparţine de Sfântu Gheorghe, staţiunea Şugaş-Băi. În sezonul de iarnă staţiunea a atras un număr record de schiori şi iubitori ai sporturilor de iarnă pe cele două pârtii, dar acum este sezonul de vară şi începând de săptămâna viitoare se poate face baie în apa bazinului de înot în aer liber şi poate fi folosită şi mofeta de către cei ce vor vizita staţiunea.

Consiliul Local al municipiului reşedinţă de judeţ în luna aprilie, a dat  spre folosinţă staţiunea, celor cinci societăţi locale care au câştigat licitaţia pentru achiziţii de servicii. Săptămâna trecută, primarul Antal Árpád şi viceprimarul Sztakics Éva, împreună cu reprezentanţii presei au verificat stadiul lucrărilor realizate până în prezent.

- Mofeta, ca şi bazinul de înot în aer liber au fost finalizate în cadrul Programului Regional Operativ, valoarea totală a proiectului este de 6,2 milioane lei – a declarat doamna Sztakics Éva, adăugând că începând de săptămâna viitoare locuitorii din Sfântu Gheorghe, dar şi alţi turişti, se pot bucura de aceste facilităţi turistice şi balneare.


7 iunie 2012 - foto: Vargyasi Levente


Mofeta este deschisă de marţi până vineri, între orele 10 şi 19, şi tocmai de aceea societatea de transport în comun, începând de marţi, va introduce o cursă specială spre Şugaş-Băi: microbuzul va pleca din Sfântu Gheorghe la orele 10 şi 16 şi se va întoarce la orele 13 şi 19. Vizitatorilor le este pusă la dispoziţie şi cabana salvamontiştilor, şi conform înţelegerii încheiate cu cei ce o au în folosinţă aceasta este deschisă de marţi până vineri, turiştii şi excursioniştii putând folosi fără taxe respectivele anexe.
În acelaşi timp se lucrează la terenul de sporturi extreme, la terenul de minigolf şi de tenis şi va fi renovată şi clădirea băilor calde. Au sosit ţiglele, acum se lucrează la structura acoperişului şi se va moderniza şi restaurantul din staţiune. Domnul primar Antal Árpád ne-a spus că până se vor termina lucrările de construcţii în staţiune se va finaliza şi modernizarea străzii Borviz. Edilul oraşului le-a cerut, şi cu această ocazie, locuitorilor din aceea zonă şi celor care vizitează staţiunea, încă puţină răbdare şi înţelegere.

- Practic, în ultimii patru ani, acestea sunt lucrările din runda a treia pentru modernizarea staţiunii Şugaş-Băi, lucrări pe care le-am realizat din fonduri guvernamentale şi din bani europeni, aşa că în scurt timp se va finaliza modernizarea totală a staţiunii Şugaş-Băi. Pârtia de schi a fost realizată din bani de la minister, cu ajutorul Proiectului Drumul Apelor Minerale s-a construit un centru balnear, iar această investiţie este ultima – a declarat Antal Árpád, subliniind: dacă adunăm valoarea tuturor investiţiilor, atunci staţiunea Şugaş-Băi a fost transformată în totalitate din patru-cinci milioane euro.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie