ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Se lucrează pe toată perioada verii

18.06.2012

Pe teritoriul oraşului nostru, şi la ora actuală se lucrează în aproape 30 de locaţii: sunt în curs lucrări de asfaltare a unor străzi şi reabilitarea trotuarelor. Cursul lucrărilor le-am discutat cu directorul Direcţiei de Gospodărire Comunală, domnul Biró László.

În mai multe locaţii se desfăşoară lucrări de infrastructură, în anumite străzi se toarnă covor asfaltic, schimbarea bordurilor, şi este în curs şi modernizarea trotuarelor. Pe toată strada Borviz se lucrează, săptămâna trecută a fost turnat stratul de uzură pe strada  Budai Nagy Antal şi vor începe şi lucrările de asfaltare a trotuarelor şi ridicarea nivelului capacelor de canalizare.

Pe strada Muncitorilor se lucrează la culcarea conductelor de gaz (aşa cum am mai menţionat, pe această stradă au fost stopate lucrările de reabilitare, deoarece conductele de gaz nu au fost amplasate destul de adânc în pământ, motiv pentru care nu s-au putut continua lucrările la stratul de bază).

S-a turnat stratul de asfalt şi pe strada Romulus Cioflec din Cartierul Ciucului, urmează trasarea indicatorilor şi a trecerilor de pietoni, iar la ora actuală, muncitorii lucrează la reţeaua de iluminat public, fiind montate, şi aici, stâlpi moderni de iluminat public. Sunt finalizate lucrările la trotuarele de pe strada Vasile Goldiş, au primit straturi noi de asfalt, fiind schimbate şi bordurile şi au fost finalizate şi lucrările de modernizare a reţelei de iluminat public.

Se lucrează pe Bulevardul Gen. Grigore Bălan, aici se vor amplasa cablurile electrice în subteran şi vor fi montaţi stâlpi noi de iluminat. Pe strada Nicolae Iorga au fost schimbate bordurile, urmând să se efectueze lucrările de asfaltare.
 Lucrările de modernizare a ilumitatului public au fost finalizate şi pe cea mai aglomerată stradă a oraşului, pe strada 1 Decembrie 1918, iar în scurt timp se vor asfalta şi trotuarele. Pe strada Primăverii a fost turnat stratul de uzură, au montat 12 stâlpi de iluminat, lucrările de reabilitare fiind, şi aici, în toi, la fel şi pe strada Lalelei.

Momentan, pe strada  Kőrösi Csoma Sándor şi pe strada Bisericii nu se lucrează, aici mai urmează să se monteze plăcile de piatră tăiată pe trotuare, iar realizarea acestora solicită timp mai îndelungat. Domnul Biró László a menţionat că o parte din plăcile de piatră le au deja,  dar lucrările se vor efectua în momentul în care toată cantitatea de plăci de piatră va fi fabricată. Directorul Direcţiei de Gospodărire Comunală a mai spus că la toate aceste lucrări participă în jur de 20 de firme, 3 din ele lucrează la reabilitarea străzilor, şi tot 3 cu iluminatul public.  70 – 80% din firme sunt din Sfântu Gheorghe. Au mai rămas de efectuat lucrările de vopsire şi de marcare a drumurilor, acolo unde asfaltul a fost turnat mai demult, acolo se vor trasa dungile tradiţionale, iar pe tronsoanele de drum şi pe străzile nou asfaltate, acolo unde există posibilitatea, se vor aplica cele mai moderne tehnici de marcare; este vorba despre o vopsire bicomponentă, fiind amestecate două materiale, astfel vopseaua rezultată fiind foarte rezistentă.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.