ro
 
Marți, 30. Aprilie 2024.

Se lucrează pe toată perioada verii

18.06.2012

Pe teritoriul oraşului nostru, şi la ora actuală se lucrează în aproape 30 de locaţii: sunt în curs lucrări de asfaltare a unor străzi şi reabilitarea trotuarelor. Cursul lucrărilor le-am discutat cu directorul Direcţiei de Gospodărire Comunală, domnul Biró László.

În mai multe locaţii se desfăşoară lucrări de infrastructură, în anumite străzi se toarnă covor asfaltic, schimbarea bordurilor, şi este în curs şi modernizarea trotuarelor. Pe toată strada Borviz se lucrează, săptămâna trecută a fost turnat stratul de uzură pe strada  Budai Nagy Antal şi vor începe şi lucrările de asfaltare a trotuarelor şi ridicarea nivelului capacelor de canalizare.

Pe strada Muncitorilor se lucrează la culcarea conductelor de gaz (aşa cum am mai menţionat, pe această stradă au fost stopate lucrările de reabilitare, deoarece conductele de gaz nu au fost amplasate destul de adânc în pământ, motiv pentru care nu s-au putut continua lucrările la stratul de bază).

S-a turnat stratul de asfalt şi pe strada Romulus Cioflec din Cartierul Ciucului, urmează trasarea indicatorilor şi a trecerilor de pietoni, iar la ora actuală, muncitorii lucrează la reţeaua de iluminat public, fiind montate, şi aici, stâlpi moderni de iluminat public. Sunt finalizate lucrările la trotuarele de pe strada Vasile Goldiş, au primit straturi noi de asfalt, fiind schimbate şi bordurile şi au fost finalizate şi lucrările de modernizare a reţelei de iluminat public.

Se lucrează pe Bulevardul Gen. Grigore Bălan, aici se vor amplasa cablurile electrice în subteran şi vor fi montaţi stâlpi noi de iluminat. Pe strada Nicolae Iorga au fost schimbate bordurile, urmând să se efectueze lucrările de asfaltare.
 Lucrările de modernizare a ilumitatului public au fost finalizate şi pe cea mai aglomerată stradă a oraşului, pe strada 1 Decembrie 1918, iar în scurt timp se vor asfalta şi trotuarele. Pe strada Primăverii a fost turnat stratul de uzură, au montat 12 stâlpi de iluminat, lucrările de reabilitare fiind, şi aici, în toi, la fel şi pe strada Lalelei.

Momentan, pe strada  Kőrösi Csoma Sándor şi pe strada Bisericii nu se lucrează, aici mai urmează să se monteze plăcile de piatră tăiată pe trotuare, iar realizarea acestora solicită timp mai îndelungat. Domnul Biró László a menţionat că o parte din plăcile de piatră le au deja,  dar lucrările se vor efectua în momentul în care toată cantitatea de plăci de piatră va fi fabricată. Directorul Direcţiei de Gospodărire Comunală a mai spus că la toate aceste lucrări participă în jur de 20 de firme, 3 din ele lucrează la reabilitarea străzilor, şi tot 3 cu iluminatul public.  70 – 80% din firme sunt din Sfântu Gheorghe. Au mai rămas de efectuat lucrările de vopsire şi de marcare a drumurilor, acolo unde asfaltul a fost turnat mai demult, acolo se vor trasa dungile tradiţionale, iar pe tronsoanele de drum şi pe străzile nou asfaltate, acolo unde există posibilitatea, se vor aplica cele mai moderne tehnici de marcare; este vorba despre o vopsire bicomponentă, fiind amestecate două materiale, astfel vopseaua rezultată fiind foarte rezistentă.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie