ro
 
Marți, 30. Aprilie 2024.

Absolvenţii vor beneficia de sprijin

18.06.2012

Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni din Sfântu Gheorghe oferă informaţii utile absolvenţilor: despre diferite ajutoare băneşti oferite de stat, cât şi despre diferite prime şi indemnizaţii.

Printre altele, am aflat că cei care se vor încadra în câmpul muncii, vor beneficia de o primă în valoare de 500 de lei, care este egală cu valoarea indicatorului social de referinţă. Cei care nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, vor beneficia de indemnizaţia de şomaj, iar dacă persoana în cauză se angajează în perioada în care beneficiază de indemnizaţia de şomaj, va beneficia, în continuare, pe lângă salariu, de acest ajutor bănesc, pe întreaga perioadă de timp în care ar fi beneficiat de indemnizaţia de şomaj.

Un alt lucru important de ştiut este faptul că, în perioada în care persoana respectivă beneficiază de şomaj şi se angajează la o firmă care se află la o distanţă mai mare de 50 de km de domiciliu, atunci va beneficia de o primă de încadrare egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă, iar dacă prin angajare se schimbă şi domiciliul, adică persoana respectivă trebuie să se mute în zona în care s-a angajat, atunci va beneficia de o sumă egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă.

Un alt lucru bine de ştiut este şi faptul că şi societatea care angajează absolvenţi se bucură de anumite facilităţi şi ajutor de la stat.

Pentru ca absolvenţii să poată beneficia de aceste ajutoare, prime şi indemnizaţii mai sus menţionate, trebuie să se prezinte la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, unde vor fi luaţi în evidenţă. De asemenea,  Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă tinerilor, în mod gratuit, consiliere şi informare profesională şi formare profesională.

Doritorii pot afla mai multe informaţii la Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni, Casa cu Arcade - Piaţa Libertăţii nr 7, unde se oferă în mod gratuit şi consiliere în 12 domenii de interes general.

Numărul de telefon al biroului este 0267 316 474, iar adresele de e-mail sunt  bcc.pronobis@planet.ro; aladar.tatar@sepsi.ro

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie