ro
 

Mai multe sute de persoane, la Bursa Universităților Europene

30.05.2012

În scopul atragerii studenţilor conştiicioşi şi talentaţi, există o concurenţă puternică şi între universităţi – fapt ce s-a aflat la Bursa Univerităţilor Europene. La evenimentul organizat în Sfântu Gheorghe, majoritatea universităţilor care s-au prezentat au fost de la noi din ţară şi din Ungaria.

Mare parte a tinerilor din judeţul Covasna merg la studii în Cluj Napoca, în Bucureşti şi în Târgu Mureş. În ultimii ani, Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc şi Universitatea Babeş – Bolyai din Sfântu Gheorghe se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, iar la târg, elevii de liceu au putut face cunoştinţă şi cu alte universităţi de prestigiu, cum ar fi: Veliko Turnovo University din Bulgaria, Universitatea din Debrecen, Universitatea  Eötvös Lóránt din Budapesta, Universitatea Szent István din Gödöllő, Academia de Studii Economice Bucureşti, Colegiul Ştiinţelor Moderne ale Afacerilor din Odorheiu Secuiesc.
Deschiderea târgului a fost organizată în holul extensiei Universităţii Babeş – Bolyai din Sfântu Gheorghe. În primele ore, numărul participanţilor a fost destul de mic, dar conform organizatorilor,  au fost aşteptate şi grupuri organizate din celelalte oraşe ale judeţului. Pe lângă fluturaşii promoţionali şi broşuri, cei interesaţi au putut afla informaţii de la reprezentanţii univerităţilor şi de la tinerii studenţi ai acestora, informaţii care nu se pot găsi pe site-urile sau în filmele de prezentare a univerităţilor.

Kristály Sándor, directorul extensiei Universităţii Babeş – Bolyai din Sfântu Gheorghe, a salutat participanţii în limba maghiară, română şi engleză, subliniind faptul că este important şi pentru elevii din zonă să cunoască posibilităţile oferite de instituţiile de învăţământ superior.

Doamna Sztakics Éva, viceprimar al Municipiului Sfântu Gheorghe, a subliniat faptul că instituţia de învăţământ a luat fiinţă la noi în oraş, cu sprijinul municipalităţii. Consiliul Local va sprijinişi în continuare dezvoltarea instituţiilor de învăţământ, ţinând cont, mai ales, de aspectul că acest lucru duce la dezvoltarea economică şi spirituală a oraşului.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, domnul Henning László a menţionat că este foarte important ca tinerii să revină acasă ca specialişti în diferite domenii. Acesta a mai adăugat şi faptul că studiile terminate peste hotare oferă în plus o bază spirituală cu care tinerii pot să se afirme mult mai eficient. Târgul a putut ajuta şi din acest punct de vedere, deoarece au fost prezentate oportunităţile de admitere şi programele univerităţilor.

Domnul Nagy László, prorector al UBB, fiind cel care a încheiat şirul discursurilor la deschiderea evenimentului, a fost de părere că acest eveniment nu este interesant doar pentru tinerii elevi; una din cele mai prestigioase universităţi din ţară acceptă cu plăcere colaborarea cu instituţii de învăţământ din străinătate, iar evenimentul de la Sfântu Gheorghe poate crea oportunităţi şi în acest sens.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.