ro
 
Miercuri, 08. May 2024.

Bursa Universităților Europene

20.05.2012

Aderarea la Uniunea Europeană oferă multe oportunităţi tinerilor prin posibilitatea de a circula liber, de a învăța și a lucra în alte țări, toate acestea fiind posibile ca urmare a deschiderii granițelor, a pieței unice și a aplicării diverselor programe educaționale și de tineret.

Bursa Universităților Europene face parte din  seria de evenimente cuprinse sub denumirea de „Sfântu Gheorghe capitală culturală și de tineret a Ținutului Secuiesc”, ideea datând din anul 2009. Conform ideii concepute atunci, se anunță un eveniment care a lipsit până acum în regiunea noastră și care aduce mai aproape de tinerii noștri universitățile din diferite țări europene.

Scop:

  • prezentarea universităților europene, oferta educațională a acestora și burselor universitare
  • facilitarea relațiilor dintre elevi și reprezentanții instituțiilor de învățământ superior 
  • facilitarea mobilității tinerilor în Europa
  • sprijinirea pregătirii de specialitate a tinerilor
  • prezentarea universităților din țară într-un mod interactiv
  • atragerea atenției tinerilor din regiunea noastră asupra burselor internaționale

 

Desfășurarea evenimentului

Durata de desfășurare a bursei va fi de trei zile, între 24-26 mai și este alcătuită din două părți importante.

O bursă de trei zile a universităților europene: Reprezentanți ai universităților din țară și de peste hotare vor avea standuri unde vor prezenta celor interesați, oferta educațională, infrastructura, posibilități de burse și de schimb de experiență, toate acestea într-un mod interactiv. Locul de desfășurare va fi Universitatea Babeș-Bolyai, Extensiunea Universitară Sfântu Gheorghe. Ziua principală a bursei este data de 24 mai, când așteptăm cât mai multe universități pentru a se reprezenta la standurile expoziționale, iar celor cărora doresc să rămână și zilele următoare, locul va fi asigurat pe mai departe.

Conferință: „Arborele cunoașterii în Europa”

Tineri doctoranzi sau lectori de specialitate pot ține prelegeri. Conferința este deschisă tuturor, dorim să prezentăm în primul rând bune practici și exemple de studii în străinătate și schimburi Erasmus. Prin această conferință dorim să stârnim printre elevii de liceu și studenți interesul pentru munca de cercetare și învățare continuă. 

Locația: Aula și săli de conferințe a Universității Babeș-Bolyai, Extensiunea Sfântu Gheorghe.


PROGRAM


Invitați:

  • reprezentanți ai universităților din țară și de peste hotare
  • profesori universitari
  • studenți care au participat la programul Erasmus
  • studenți care sunt la studii în străinătate sau au obținut o diplomă acolo


Instituțiile invitate:

Universitatea din Szeged – Facultatea de pedagogie, Facultatea de Drept și Științe politice, Facultatea de Agronomia, Facultatea de medicina și științe sociale, Facultatea de inginerie- Szeged, Universitatea din Debrecen - Debrecen, Universitatea Eötvös Loránd (ELTE) - Budapesta, Universitatea Babeș – Bolyai – Cluj-Napoca, Universitatea Babeș – Bolyai – Extensia Sfântu Gheorghe, Colegiul de Afaceri  – Odorheiu Secuiesc, EMTE Sapientia – Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Academia de Științe Economice – București, Veliko Turnovo University – Bulgaria, Universitatea Szent István– Gödöllő, Universitatea din Bucureşti – București, Universitatea de Arte și Design – Cluj-Napoca

Grupul țintă:

  • Elevi de liceu și studenți din regiunea noastră
  • Tineri care doresc să studieze în străinătate
  • Profesori de liceu și profesori universitari


Organizatori:

Centrul de Informare Europe Direct Sfântu Gheorghe – centru ce funcționează din 2004 în cadrul Consiliului Județean Covasna, cu sprijinul Comisiei Europene. Rolul centrului este de a informa populația din județului Covasna despre instituțiile Uniunii Europene, drept comunitar, politici europene, oportunități și programe de finanțare.

Centru de Resurse pentru Tineret - biroul responsabilă pentru derularea proiectului „Sfântu Gheorghe capitală culturală și de tineret a Ținutului Secuiesc”,

Universitatea Babeș-Bolyai

Parteneri:

Consiliul Elevilor din Județul Covasna
Consiliul Local Sfântu Gheorghe
Consiliul Județean Covasna
Asociația Studenților din UBB Sfântu Gheorghe 
Uniunea Studențească Maghiară din Cluj  

Persoane de contact:

Madarasi Csilla
Centrul de Informare Europe Direct
E-mail: europa@kvmt.ro
Telefon: +40-26731335

Zsigmond József
Centrul de Resurse pentru Tineret
E-mail: zsigmond@anultineretului.ro
Telefon: +40-723336318
 

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.