ro
 

Ar recupera averea oraşului

04.05.2012

Consiliul Local şi-a propus  ca unul din obiectivele sale să fie recuperarea mai multor clădiri aflate cândva în proprietatea oraşului. În şedinţa extraordinară de marţi a Consiliului Local s-au adoptat hotărâri referitoare la recuperarea sediului fostei Bănci Naţionale a României, a clădirii fostului Hotel Hungaria, aflată în centrul oraşului, clădire monument de artă, cât şi imobilului Fabricii de Ţigarete, toate aceste clădiri să reintre în posesia oraşului Sfântu Gheorghe.

Clădirea care a adăpostit sediul filialei locale a Băncii Naţionale a României, aflată la intersecţia străzilor Kossuth Lajos şi Kőrösi Csoma Sándor,  se află în prezent în proprietatea Patrimoniului de Stat. Imobilul a intrat în posesia Consiliului Judeţean Covasna încă de pe timpul guvernării Năstase, dar după alegerile parlamentare din 2004, guvernul Tăriceanu a retras hotărârea şi a dat imobilul Bisericii Ortodoxe. Încă de atunci durează procesele dintre Biserica Ortodoxă şi Consiliul Judeţean.

Antal Árpád, primarul oraşului Sfântu Gheorghe, a spus în cadrul şedinţei de consiliu că nici în ziua de azi averile bisericilor istorice maghiare, confiscate în timpul regimului comunist, nu au fost retrocedate, aşa că nu ar fi corect faţă de ele ca fosta clădire a băncii să rămână în posesia Bisericii Ortodoxe. Oraşul are nevoie de această clădire şi datorită faptului că în sediul actual al Primăriei este spaţiu puţin, aşa că, dacă ar primi clădirea, ar putea muta anumite birouri ale instituţiei acolo. Cu această propunere este de acord şi Consiliul Judeţean – a spus domnul Antal.

Consiliul Local ar solicita şi fostul sediu al Hotelului Hungaria, imobil considerat monument de artă, clădire care adăposteşte momentan Oficiul Judeţean de Poştă, dar recuperarea s-ar face în condiţii nefavorabile. Recuperarea acestui imobil, fostul Hotel Hungaria, este cu atât mai importantă cu cât în noul proiect de dezvoltare a oraşului deschiderea nucleului municipiului, unde Consiliul Local va amenaja spaţii pentru magazine, cafenele şi promenade, nu se poate concepe fără ca acest imobil să nu intre în proprietatea oraşului. Şi în prezent se poartă negocieri cu Ministerul Comunicaţiilor, cu reprezentanţii poştei, pentru predarea cât mai rapidă a acestui imobil.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.