ro
 

O altă investiţie de proporţii pe zona de agrement

24.04.2012

Marţi Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a predat terenul de la Şugaş Băi, celor cinci firme locale care au câştigat licitaţia, astfel că staţiunea va fi plină de muncitori – a declarat doamna viceprimar Sztakics Éva.

Pe lângă asta, Şugaş Băi a încheiat cel mai bun sezon de schi pe care l-a avut vreodată; în trei luni au vândut 15.000 de bilete şi – mulţumită şi condiţiilor meteo – ambele pârtii au putut fi folosite de schiori, şi de cei cu snowboard-uri.

Doamna viceprimar a menţionat că încasările din acest sezon de schi depăşesc dublul celor de anul trecut, ajungând la valoarea de 150.000 de lei şi, deşi cheltuielile de întreţinere a pârtiilor sunt mai mari (în jur de 170.000 de lei), iarna s-a încheiat la Şugaş Băi cu rezultate frumoase, staţiunea fiind folosită în mod corespunzător.

Consiliul Local va amenaja zona de agrement şi de timp liber la 8 km de Sfântu Gheorghe, prin proiectul depus şi câştigat în cadrul Programului Operativ Regional, şi prin atragerea de fonduri guvernamentale, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste 20 de milioane de lei.

Contractul de finanţare a fost semnat de anul trecut, din luna septembrie, iar pe lângă cele două pârtii de schi reabilitate deja, şi a izvoarelor puse la punct în cadrul programului „Drumul Apelor Minerale”, printre altele, va fi amenajat un teren de mini golf format din 18 părţi şi teren de tenis.

S-a realizat şi reţeaua de canalizare a staţiunii, iar din cele spuse de doamna viceprimar, sunt în curs şi lucrările la staţia de epurare. Valoare totală a investiţiilor care încep acum este de 6,2 milioane de lei, şi fiind vorba de investiţii generatoare de venituri importante pentru oraş, aportul propriu al municipalităţii este mai mare, acesta fiind de 3,5 milioane de lei. Din aceste sume se va reabilita mofeta, fostul restaurant, oferindu-se posibilitatea şi iubitorilor de sporturi extreme să se distreze aici, construindu-se o pistă pentru biciclete, va fi şi perete de căţărare, trambulină pentru copii, şi altele.

Se va renova fosta clădire cu băi calde, care va fi lărgită, şi diferite băi terapeutice îşi vor găsi aici locul; se vor face împachetări cu nămol, electroterapii, şi terapie prin masaj. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a recumpărat de câţiva ani, de la omul de afaceri braşovean Ioan Niculaie patru mii de metri pătraţi la Şugaş Băi, care a procurat clădirile din staţiune pe vremea când se făceau privatizările. În urma achiziţionării, a reintrat în patrimoniul municipiului mofeta, fostul restaurant, şi baza de tratament, astfel Consiliului Local i s-a deschis calea posibilităţilor de a depune proiecte pentru reabilitarea staţiunii.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.