ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Programe conexe încărcate, la Zilele Sfântu Gheorghe

17.04.2012

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe au prezentat în conferinţa de presă acele programe adiacente care vor face festivalul din acest an mai colorat, mai deosebit şi mai plin. Va reveni Curtea cu Vinuri, care s-a bucurat de un succes real, va fi organizat şi la noi Silent Disco, acest gen de distracţie fiind popular la nivel mondial, şi cei de la Brutăria  Diószegi vor realiza ceva cu totul şi cu totul deosebit în uriaşul cuptor construit nu demult.

Revine petrecerea cu căşti

Şi în ţara noastră a devenit o febră petrecerea cu căşti. Dacă până acum nu aveam informaţii despre astfel de petreceri decât prin diferite portaluri, acum, la Sfântu Gheorghe se va organiza cel de-al doilea Silent Dance. Ideea este să te distrezi pe muzica care îţi place cel mai mult, ascultând-o prin căşti. Locaţia pentru aceste petreceri este fostul restaurant  Zokogó Majom de pe strada Gödri Ferenc nr.16, unde se va putea alege din trei stiluri diferite de muzică. Petrecerea numită Indoor Piknik va fi organizată de  Silent Dance şi de  Sepsi Rádió -  a declarat  Molnár Katalin, responsabil PR al evenimentului. Evenimentul începe în data de 26 aprilie, oferind o distracţie alternativă pe timp de zi, seară şi noapte. În cursul zilei, doritorii pot juca diferite jocuri de societate organizate de Capitala Culturală şi de Tineret a Ţinutului Secuiesc. Seara intră în scenă muzica electronică, fiind prezenţi DJ din ţară şi din străinătate:  Chionghee, Dubase, Küb_Beat, Dj Goranga, Dj Missile, Barna és Kusmó, şi starul invitat din Austria Dj Dunkelbunt, cel care mixează muzica electronică, swing şi balcanică pentru adevărate party-uri sonore. Programul amănunţit al acestui eveniment se găseşte pe site-ul  www.zilelesfantugheorghe.sfantugheorgheinfo.ro

Cei de la Diószegi dublează

Cuptorul special în care se va coace pâinea de 100 de kg a fost realizat din 13.000 de cărămizi. Pentru pâinea lui Diószegi László sunt necesare 80 de kg de făină, 20 kg de cartofi şi apă, acesta dorind să înregistreze un nou record. În comparaţie cu pâinea de anul trecut, care avea 50 de kg, cea de anul acesta va fi, într-adevăr, o curiozitate. Timpul de coacere este cam de 10 ore, fiind necesară şi o lopată imensă cu ajutorul căreia se va introduce şi scoate pâinea de casă cu cartofi uriaşă. Pâinea uriaşă va fi băgată în cuptor în zorii zilei de sâmbătă, 28 aprilie, putând fi gustată după-masa la orele 15,00. Sfinţirea va avea loc duminică la ora 11,30, în cadrul slujbei ecumenice pe scena din Piaţa Libertăţii.

Diószegi László a mai spus că pregătesc o surpriză şi pentru Formaţia Omega, la aniversarea lor de 50 de ani.

Curtea de Vinuri, în Grădina Culturală

Grădina Culturală de la Muzeul Naţional Secuiesc va fi, şi în acest an, casa Curţii Vinurilor. Aici, iubitorii acestei băuturi nobile vor putea gusta o gamă bogată adusă de viticultori din Transilvania şi Ungaria. Vor fi prezente regiunile viticole Szekszárd, faimoasa Tokaj, Egri şi Balaton, cât şi Crama lui Balla Géza din zona viticolă ardeleană Miniş, Cramele Jidvei şi Cotnari. Aceste informaţii au fost dezvăluite de domnul  Sibisanu Emil, specialist în vinuri, cel care a venit cu ideea organizării acestei Curţi cu Vinuri. Nici anul acesta nu va lipsi standul cu trufe, noutatea fiind că vor fi organizate diferite spectacole şi prezentări despre vinurile prezente, despre zonele viticole şi despre specialităţile lor. Aceste spectacole vor ţine în intervalul orar 14,00 – 23,00, timp în care va fi deschisă şi Curtea Vinurilor. Amplasată în apropiere, Hanul „Paprika” va oferi specialităţile gastronomice din opt zone ale Ungariei, toate pregătite de bucătari renumiţi.
 

De vineri se găseşte caietul program

Caietul program se poate cumpăra cu 2 lei, în acesta găsindu-se şi o tombolă prin care se poate câştiga o excursie în Turcia pentru 2 persoane, valoarea acestui premiu fiind de 1.400 de euro. Aceste programe se găsesc la chioşcurile H – Press, la Biroul de Imagine al Primăriei şi la Biroul de Organizare Culturală.

Nici în acest an nu va lipsi oferirea cadourilor cu ocazia zilei onomastice Gheorghe. Prezentând un act de identitate, toţi cei cu numele de Gheorghe vor primi cadou o fotografie digitală prin sprijinul  www.creeazacadou.ro
În studioul amplasat în aer liber, oricine va putea crea cadouri personalizate.

Programele Corturilor de Tineret Pentru Comunitate şi HÁRIT vor fi organizate în parcarea interioară a Primăriei. Aici vor fi programe pe durata întregii zile, cu invitaţi, cu jocuri, petreceri şi cu diferite reuniuni publice.

Bilete pentru săptămâna culturală se pot găsi la Biroul de Organizare. Programul integral al celei de-a XXI-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe poate fi găsit pe site-ul www.zilelesfantugheorghe.sfantugheorgheinfo.ro.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.