ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Încep lucrările la Parcul Memorial 1956

13.04.2012

La iniţiativa revoluţionarilor din '56, anul trecut, Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a hotărât amenajarea unui parc memorial al Revoluţiei din 1956. Pentru amenajarea acestui parc s-a ales spaţiul dintre Liceul de Artă „Plugor Sándor” şi Casa de Cultură Municipală „Kónya Ádám”. Doamna viceprimar Sztakics Éva a declarat că, prin realizarea acestui parc, municipalitatea reuşeşte să rezolve mai multe probleme, căci astfel terenul de sport al şcolii va primi un acoperiş de plastic nou, se rezolvă şi situaţia curţii, şi de asemenea şi parcul din faţa Casei de Cultură va fi mai frumos, acolo unde se va amplasa şi monumentul memorial '56. Parcul va putea fi vizitat în timpul zilei, iar seara acesta va fi închis. Conform planurilor, lucrările vor fi finalizate până în luna iunie. Şi statuia lui Plugor Sándor va primi o locaţie nouă în acest nou parc amenajat. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 1,1 milioane de lei (fără T.V.A.).

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.