ro
 
Sâmbătă, 27. Aprilie 2024.

Programul „Porţi Secuieşti” în 2012

04.04.2012

În acest an, Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe organizează cea de-a treia ediţie a Programului „Porţi Secuieşti”. Datorită acestui program, anul trecut, la Coşeni şi Chilieni s-au ridicat 2 astfel de porţi de mici dimensiuni, şi una în Sfântu Gheorghe.

În parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, pentru anul 2012, municipalitatea anunţă concurs pentru realizarea şi amplasarea unor astfel de porţi în Sfântu Gheorghe, Chilieni şi Coşeni. Proiectele se pot depune până la data de 29 iunie, iar informaţii suplimentare despre condiţii se pot obţine la numărul de telefon 0746-110766.

Condiţii de participare:
1.    Sprijinul pentru porţi secuieşti deja realizate se oferă doar în condiţiile în care sistemul de motive este tradiţional, s-au realizat din lemn de calitate, şi sculptura e conformă cu cerinţele specialiştilor Asociaţiei.
2.    Sistemul de motive al porţii este propus de specialişti.
3.    Meşterii tâmplari şi sculptorii sunt propuşi de specialiştii Asociaţiei.
4.    În cazul în care vor fi foarte multe solicitări, se va lua în considerare ordinea depunerii cererilor. Prioritate vor avea acele porţi care vor fi ridicate lângă drumul principal, în limita fondului disponibil.
5.    În cazul porţilor mai mici, sprijinul este de 1.500 de lei, reprezentând aproximativ o treime din valoare, iar în cazul porţilor mai mari, 2.000 de lei.
6.    Cofinanţarea va fi achitată de către Asociaţie meşterului, după ridicarea porţii, în baza facturii emise.
7.    Porţile care vor beneficia de cofinanţare trebuie să fie ridicate până la data de 1 decembrie 2012.
8.    Specialiştii Asociaţiei vor evalua până la data de 10 iulie proiectele depuse. În cazul în care numărul proiectelor este mic, acest program se va prelungi până când se epuizează fondurile.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie