ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Mâine începe programul pentru Capitala culturală şi de tineret

02.03.2012

În acest an, Sfântu Gheorghe este Capitala culturală şi de tineret a Ţinutului Secuiesc, iar startul oficial al seriei de evenimente organizat cu acest scop va avea loc mâine, 3 martie.  Veres-Nagy Tímea, iniţiatoarea acestui eveniment, a făcut prezentarea programului de debut, în cadrul conferinţei de presă organizat ieri.

-    Vor participa 11 asociaţii şi organizaţii de tineret, practic, noi oferindu-le doar cadrul în care aceste asociaţii se pot prezenta, şi pot organiza diferite activităţi de divertisment pentru tineretul din oraşul nostru – a declarat Veres-Nagy Tímea.

Mâine, cu începere de la ora 15,00 se va deschide oficial şi biroul pentru acest şir de evenimente, Centrul de Resurse al Tineretului care se află la parterul Casei cu Arcade. Aici vor fi coordonate toate programele, şi aici se vor aduna toate ideile cu privire la impulsionarea vieţii tineretului. Programele vor începe mâine, de la ora 18,00: în Piaţa din faţa Teatrului va avea loc parada organizaţiilor civile, unde acestea se vor prezenta, pregătind şi o surpriză.  Locuitorii oraşului vor fi aşteptaţi cu flamenco, minigolf, dansuri populare, jazz, muzică uşoară, fotografie şi multe alte activităţi foarte interesante.

Cei interesaţi sunt rugaţi de către organizatori să aducă şi o fotografie din tinereţe, care se va lega de programul „Să construim împreună imaginea tineretului din Sfântu Gheorghe”. Seara, de la ora 20,00, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, domnul Antal Árpád András va începe oficial anul, împreună cu domnul Tamás Sándor, Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, iar startul pentru atmosfera de petrecere va fi dat de  Under Cover Band. La ora 21,00, la Restaurantul Bastion va fi organizată seară de folk şi casa dansului popular. Tot cu începere de la ora 21,00 la Tein va urca pe scenă trupa  Free Connection, petrecerea continuând de la ora 21,30 în Clubul Crown, cu contribuţia Tein Teahouse şi Friss Fm.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.