ro
 
Sâmbătă, 04. May 2024.

Continuă proiectele de dezvoltare

20.02.2012

În anul acesta, vor demara lucrările de reabilitare completă a optsprezece străzi din Sfântu Gheorghe. În cadrul conferinţei de presă de joi, primarul Antal Árpád András a declarat că licitaţiile pentru cea de-a patra parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană au avut loc, şi în scurt timp vor începe lucrările de reabilitare a străzilor din centrul istoric al oraşului. Unul din proiectele din cadrul  Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a fost şi cel de reabilitare a Cantinei Sociale, amenajarea parcului de lângă cimitirul catolic este în desfăşurare, şi continuă lucrările în  interiorul Casei Bene. Achiziţiile publice pentru planul de reabilitare completă a celor optsprezece străzi, a trotuarelor şi a iluminatului public au avut loc deja, această parte fiind cea care necesită suma cea mai mare din program, şi dacă nu vor avea loc contestaţii, atunci în două săptămâni se pot încheia contractele de reabilitare a străzilor. „Aş dori să subliniez faptul că nu vor fi toate aceste străzi finalizate anul acesta, deoarece la unele din ele trebuie rezolvată problema reţelei de canalizare care va fi, de asemenea, rezolvată din proiecte.” - a declarat domnul primar Antal Árpád András. Edilul oraşului a mai adăugat şi faptul că, atât cât s-a investit în ultimii cinci ani în reabilitarea străzilor din Sfântu Gheorghe, şi anume 12 milioane de lei, nu s-a mai cheltuit până acum.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.