ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Scutiri la plata impozitului pentru cei care-şi renovează clădirile

16.01.2012

Persoanele fizice şi juridice care fac lucrări de reabilitare a clădirilor proprietate personală, în scopul economisirii de energie, pe cheltuială proprie, pot fi scutite de la plata impozitului pe o perioadă de 7 ani, şi pe o perioadă de 5 ani aceia care renovează faţadele.

Proiectul de hotărâre care face referire la aceste scutiri a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local din luna noiembrie – a declarat domnul Bálint József, viceprimar al Municipiului Sfântu Gheorghe. Acesta a mai adăugat că un regulament din anul 2009 şi unul din anul 2011 permite acest lucru, evident cu anumite condiţii.

Aceste lucrări de reabilitare a clădirilor în scopul economisirii energiei trebuie să se întâmple în baza autorizaţiei de construcţii şi proprietarul trebuie să solicite certificat energetic. Angajaţii Primăriei vor decide dacă lucrările de reabilitare au fost realizate corespunzător, în baza procesului – verbal de predare a lucrării şi a certificatului, şi dacă da, scutirea de la plata impozitului va intra în vigoare începând cu anul următor.

Solicitarea autorizaţiei de construcţie este obligatorie şi în cazul lucrărilor de renovare a faţadelor, la fel şi procesul – verbal de predare a lucrării. De fapt, procedura este identică, iar scutirea de la plata impozitului este valabilă pe o perioadă de 5 ani.

Din punctul de vedere al domnului viceprimar Bálint József aceasta este o bună oportunitate, deoarece, deşi este nevoie de o investiţie destul de serioasă, valoarea investiţiei se poate amortiza chiar din primul an, mai ales dacă este vorba despre o clădire care are stabilită o valoare mare a impozitului. Este posibil ca în cazul unor clădiri să fie necesare şi alte demersuri, cum este cazul clădirilor care se află în patrimoniu, dat şi aceste cheltuieli vor fi amortizate în decursul anilor, ba chiar ar putea fi vorba despre câştig – a mai adăugat viceprimarul.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.