ro
 
Sâmbătă, 04. May 2024.

Scutiri la plata impozitului pentru cei care-şi renovează clădirile

16.01.2012

Persoanele fizice şi juridice care fac lucrări de reabilitare a clădirilor proprietate personală, în scopul economisirii de energie, pe cheltuială proprie, pot fi scutite de la plata impozitului pe o perioadă de 7 ani, şi pe o perioadă de 5 ani aceia care renovează faţadele.

Proiectul de hotărâre care face referire la aceste scutiri a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local din luna noiembrie – a declarat domnul Bálint József, viceprimar al Municipiului Sfântu Gheorghe. Acesta a mai adăugat că un regulament din anul 2009 şi unul din anul 2011 permite acest lucru, evident cu anumite condiţii.

Aceste lucrări de reabilitare a clădirilor în scopul economisirii energiei trebuie să se întâmple în baza autorizaţiei de construcţii şi proprietarul trebuie să solicite certificat energetic. Angajaţii Primăriei vor decide dacă lucrările de reabilitare au fost realizate corespunzător, în baza procesului – verbal de predare a lucrării şi a certificatului, şi dacă da, scutirea de la plata impozitului va intra în vigoare începând cu anul următor.

Solicitarea autorizaţiei de construcţie este obligatorie şi în cazul lucrărilor de renovare a faţadelor, la fel şi procesul – verbal de predare a lucrării. De fapt, procedura este identică, iar scutirea de la plata impozitului este valabilă pe o perioadă de 5 ani.

Din punctul de vedere al domnului viceprimar Bálint József aceasta este o bună oportunitate, deoarece, deşi este nevoie de o investiţie destul de serioasă, valoarea investiţiei se poate amortiza chiar din primul an, mai ales dacă este vorba despre o clădire care are stabilită o valoare mare a impozitului. Este posibil ca în cazul unor clădiri să fie necesare şi alte demersuri, cum este cazul clădirilor care se află în patrimoniu, dat şi aceste cheltuieli vor fi amortizate în decursul anilor, ba chiar ar putea fi vorba despre câştig – a mai adăugat viceprimarul.
 

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.