ro
 
Miercuri, 08. May 2024.

Festivalul Reflex 2 va primi un considerabil sprijin al autorităţilor locale

29.12.2011

Conform contractul de cofinanţare semnat la sediul Consiliului Judeţean Covasna de către primarul oraşului Sfântu Gheorghe, domnul Antal Árpád András, Bocsárdi László, directorul – regizor al Teatrului „Tamási Áron” şi de către domnul Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna,   Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna vor sprijini anul viitor organizarea Bienalei de Teatru Internaţional „Reflex”,  cu câte 250.000 de lei.

Bocsárdi László a menţionat faptul că, în comparaţie cu prima ediţie care a fost organizată în anul 2009, când au fost oferite spectatorilor piese de teatru ale teatrelor tradiţionale – intenţionează ca anul viitor să fie prezentate publicului din Sfântu Gheorghe reprezentanţii teatrului contemporan şi tendinţele din Europa Central Estică, pe care, publicul de aici nu a avut ocazia să le cunoască.

Directorul a mai adăugat şi faptul că, pe lângă spectacolele planificate, programul va fi diversificat şi de alte evenimente remarcabile, ca de exemplu întâlnirea publicului cu  Törőcsik Mari. Conform planurilor, publicul va putea vedea în total 13 spectacole, din care 9 vor fi puse în scenă de teatre din străinătate. Totodată, directorul a mai menţionat şi faptul că anul acesta au fonduri mai considerabile pentru organizarea festivalului, decât în anul 2009, bugetul total al festivalului este în jur de 1,7 milioane de lei, iar acest eveniment este susţinut cu o sumă mult mai considerabilă atât de Consiliul Local cât şi de Consiliul Judeţean. Se speră şi la un sprijin financiar din Ungaria, iar Ministerul Culturii şi Cultelor va asigura, la rândul lui, sprijin în organizare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, domnul Tamás Sándor, a spus că este evident că un eveniment de o asemenea amploare va fi sprijinit de Consiliul Judeţean şi că va oferi şi un sprijin financiar considerabil, pe măsura evenimentului. În acelaşi timp, domnul preşedinte a mai adăugat şi faptul că, la cererea artiştilor fotografi,  în anul 2012 va fi organizată şi a doua ediţie a  Bienalei Artiştilor din Ţinutul Secuiesc.

Primarul Antal Árpád András a menţionat faptul că, de mult timp, Sfântu Gheorghe poate fi considerat Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc, însă, pentru a menţine acest statut, este esenţial sprijinul Ministerului, în continuare. Totodată, edilul oraşului a mai adăugat şi faptul că, pe lângă suma de bani, municipalitatea mai doreşte să contribuie la organizarea acestui festival şi cu finalizarea lucrărilor şi predarea Sălii Studio, cât şi prin reabilitarea şi renovarea faţadei Teatrului.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.