ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Funcţionarea pârtiei de schi va fi asigurată tot de municipalitate

22.11.2011

Consiliul Local al  Municipiului  Sfântu Gheorghe şi-a luat gândul de la posibilitatea formulată primăvara aceasta, ca la pârtia de schi de la Şugaş Băi, funcţionarea teleschiurilor să fie asigurată de o firmă privată. Din spusele primarului Antal Árpád András am înţeles că, datorită faptulului că teleschiurile  sunt bunuri care aparţin oraşului, închirierea lor s-ar fi făcut printr-o procedură prea complicată, motiv pentru care au găsit o altă modalitate pentru eficientizarea funcţionării lor.

În acest sens, au început  discuţiile cu Clubul Sportiv Alpin, ca membrii clubului să asigure funcţionarea teleschiurilor. Edilul oraşului speră că astfel va fi mai rentabilă folosirea pârtiei de schi şi a teleschiului. Pentru  angajaţi, programul era oricum  foarte neplăcut, deoarece în cursul săptămânii se întindea şi până seara la ora 22,00.

Nagy Zoltán, responsabilul cu bazele sportive din Sfântu Gheorghe, răspunzând la întrebările noastre, a spus că se duc tratative cu clubul sportiv cu care au avut, şi până acum, colaborări  în eventualele intervenţii de salvare. Este de aşteptat ca reprezentanţii clubului să fie de acord, ca în parteneriat cu Consiliul Local, să participe în măsură mai mare la acest proiect.

Pârtia de schi şi telescaunele vor intra în funcţiune de la mijlocul lunii decembrie, dar acest lucru depinde de condiţiile meteorologice, iar închiderea sezonului va fi, cel târziu, la mijlocul lunii martie. În acelaşi timp, domnul Nagy Zoltán a spus că preţurile nu se modifică, deci şi în acest sezon abonamentul pentru 6 urcări cu telescaunul va fi de 10 lei, în timp ce o singură urcare costă 3 lei.

Programul de funcţionare este între marţi şi vineri, în intervalul orar 15-22, iar la sfârşit de săptămână între orele 9-21. Luni, pârtiile sunt închise.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.