ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Asfaltare şi izolare termică

17.10.2011

Lucrări de infrastructură la Sfântu Gheorghe

În foarte scurt timp, străzile Kőrösi Csoma Sándor şi Bisericii vor avea o faţă complet nouă. La Sfârşitul săptămânii s-a turnat deja un  nou strat de asfalt pe ambele străzi, urmând să se monteze lămpile şi să se finalizeze lucrările la trotuare, astfel finalizându-se lucrările începute de mai bine de doi ani, pe aceste străzi.

De asemenea, reabilitarea Pieţei Mihai Viteazul avansează cu paşi mari, zonă care a devenit un şantier de mai mulţi ani, la fel avansează şi lucrările din Cartierul Gării, cât şi lucrările de reabilitare termică a blocurilor de pe strada Daliei.

Managerul oraşului, domnul Czimbalmos Kozma Csaba ne-a declarat că ar dori să finalizeze cât mai repede lucrările de pe străzile  Kőrösi Csoma Sándor şi Bisericii. Cheltuielile necesare pentru partea de carosabil sunt acoperite dintr-o parte din împrumutul de 12 milioane de euro de la  Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). În acelaşi timp, continuă lucrările de reabilitare termică a blocurilor de pe strada Daliei şi strada Avântului, în ciuda faptului că locuitorii au dificultăţi în a plăti aportul propriu de 20%. Pe lângă toate acestea, au început şi lucrările de amenajare a parcului din spatele Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”. Lucrările la Parcul Memorial \'56 au demarat, primul pas fiind demolarea gardului dintre Casa de Cultură Municipală „Kónya Ádám” şi Liceul de Artă „Plugor Sándor”.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.