ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

S-a finalizat raportul în legătură cu Sing Sing

05.10.2011

În data de 15 septembrie s-a finalizat studiul iniţiat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, al cărui scop a fost evaluarea situaţiei locatarilor Căminului Social Sing Sing din Cartierul Ciucului. Se ştie că, în legătură cu locatarii căminului, s-au ridicat mai multe probleme motiv pentru care municipalitatea a decis să ia câteva măsuri serioase, prima fiind realizarea acestui studiu.

Primarul Municipiului, domnul Antal Árpád András a spus că raportul a fost prezentat Comisiei Sociale din cadrul Consiliului Local de către echipa care a realizat studiul, iar în cadrul şedinţei extraordinare de marţi, acesta va decide care vor fi soluţiile. Trei familii se află în situaţia în care sunt nevoite să părăsească Căminul Social, neavând şansa să se mute în clădirea care se află în renovare de pe strada Mikes Kelemen, şi în nicio altă locuinţă socială pusă la dispoziţie de Primărie.
Domnul primar nu a prezentat date concrete, dar a spus că raportul conţine propuneri concrete în ceea ce priveşte procentajul celor care vor ajunge în cămin şi care sunt acele familii care vor primi subvenţii pentru chirii de la Primărie, în cazul în care acestea vor locui în chirie. În cazul celolralţi rămâne posibilitatea adăpostului de noapte. Municipalitatea plănuieşte construirea unui nou cămin social într-o zonă "semiindustrială" a oraşului, pentru ca locuitorii din cartierele oraşului să nu fie deranjaţi de eventualele tulburări ale ordinii şi liniştii publice. Acest nou cămin nu va servi familiilor, fiind amenajate spaţii de cazare separate pentru femei şi bărbaţi.

În ceea ce priveşte mutarea efectivă, edilul oraşului a menţionat că, deocamdată, doar cele trei familii trebuie să părăsească căminul, şi cei care sunt dispuşi să se mute în chirie. Pe lângă asta, se vor grăbi să finalizeze, săptămâna aceasta, lucrările la locuinţele din una din scările blocului de pe strada Mikes Kelemen, astfel 35 de familii se vor putea muta aici. Familiile rămase vor fi cazate în continuare în căminul "Sing Sing", deoarece, conform legii, este interzisă evacuarea în perioada 30 octombrie - 1 martie, iar conform deciziei luate, familiile rămase vor fi mutate pe 3 etaje ale imobilului. Din informaţiile deţinute de edilul oraşului este vorba despre un procentaj de 30 - 40% din actualii locatari. În cazul în care îşi vor îmbunătăţi atitudinea, în primăvară şi aceste familii se vor putea muta în căminul de pe strada Mikes Kelemen - a mai adăugat primarul Antal Árpád.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.