ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

S-a preluat centrul de sport şi de evenimente al Colegiului „Székely Mikó”

19.09.2011

Reprezentanţii Consiliului Local, ai Colegiului  „Székely Mikó” şi ai Colegiului Reformat au preluat vineri, 9 septembrie, noul centru sportiv şi de evenimente din municipiul Sfântu Gheorghe, finanţat din surse comunitare. Cea mai modernă sală de sport a oraşului a fost realizată prin proiectul depus în urmă cu trei ani de către municipalitate,pentru reabilitarea instituţiei de învăţământ, valoarea totală a acestui proiect fiind de 11,2 milioane de lei. Suma este compusă din aportul propriu al Primăriei, care a fost de 2,5 milioane de lei şi din fonduri nerambursabile prin Proiectul Operativ Regional, în valoare de 8,6 mililoane de lei.

Din cele spuse de doamna viceprimar a reieşit faptul că, aşa cum au fost făcute planurile, au reuşit să preia clădirea înainte de începerea anului şcolar, clădire finalizată în totalitate, iar în perioada imediat următoare se mai plasează anumite echipamente. În opinia doamnei viceprimar săptămâna aceasta vor fi amplasate toate echipamentele sportive, astfel încât spaţiul destinat sportului va putea fi utilizat în foarte scurt timp.

Sală de festivităţi, sală de repetiţii cu orgă, bibliotecă


Noua clădire va găzdui o sală de festivităţi, şi o sală de repetiţii. Cea din urmă are o suprafaţă de 500 de mp, unde se va monta şi o orgă, cu sprijinul proprietarului clădirii – Biserica Reformată.
Doamna viceprimar Sztakics Éva a mai adăugat faptul că instalarea sistemelor de sonorizare şi achiziţionarea scaunelor pentru aceste două săli vor mai întârzia puţin, deoarece acestea nu au putut să fie incluse în proiect.
De asemenea, clădirea va mai găzdui şi biblioteca şcolii, cu sală de lectură. Mutarea acesteia se va realiza mai târziu, deoarece echipamentele necesare, de asemenea, nu au putut şi incluse în proiect. Acesta este motivul pentru care se va decide în viitorul apropiat care să fie soluţia pentru realizarea bibliotecii şcolii, care are peste 40.000 de volume.
Partea cea mai importantă a construcţiei este sala de sport care are mărimea unui teren de baschet, având tribuna de 200 de locuri, şi terenul de sport în aer liber amenajat pe acoperişul clădirii, care este adecvat pentru handbal şi minifotbal.

Muncă de calitate

Doamna viceprimar Sztakics Éva a declarat faptul că, deşi nu sunt finalizate lucrările în totalitate, deoarece reabilitarea şi modernizarea curţii mai trebuie făcută, aceasta este prima realizare serioasă din Sfântu Gheorghe, care s-a făcut prin finanţare din surse comunitare. Se poate contabiliza ca şi noroc şi faptul că municipalitatea a găsit un executant corespunzător, astfel încât nu există nicio rezervă în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor.

În ceea ce priveşte funcţionarea centrului în cauză,  negocierile sunt în desfăşurare între reprezentanţii celor două instituţii de învăţământ şi ai Bisericii Reformate, tema discuţiilor fiind posibilitatea folosirii centrului de către instituţiile de învăţământ, Biserică şi Consiliul Local. Începând cu data de 1 octombrie, sala de sport va putea fi închiriată în afara orelor de clasă – a mai adăugat doamna viceprimar.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.