ro
 

S-a preluat centrul de sport şi de evenimente al Colegiului „Székely Mikó”

19.09.2011

Reprezentanţii Consiliului Local, ai Colegiului  „Székely Mikó” şi ai Colegiului Reformat au preluat vineri, 9 septembrie, noul centru sportiv şi de evenimente din municipiul Sfântu Gheorghe, finanţat din surse comunitare. Cea mai modernă sală de sport a oraşului a fost realizată prin proiectul depus în urmă cu trei ani de către municipalitate,pentru reabilitarea instituţiei de învăţământ, valoarea totală a acestui proiect fiind de 11,2 milioane de lei. Suma este compusă din aportul propriu al Primăriei, care a fost de 2,5 milioane de lei şi din fonduri nerambursabile prin Proiectul Operativ Regional, în valoare de 8,6 mililoane de lei.

Din cele spuse de doamna viceprimar a reieşit faptul că, aşa cum au fost făcute planurile, au reuşit să preia clădirea înainte de începerea anului şcolar, clădire finalizată în totalitate, iar în perioada imediat următoare se mai plasează anumite echipamente. În opinia doamnei viceprimar săptămâna aceasta vor fi amplasate toate echipamentele sportive, astfel încât spaţiul destinat sportului va putea fi utilizat în foarte scurt timp.

Sală de festivităţi, sală de repetiţii cu orgă, bibliotecă


Noua clădire va găzdui o sală de festivităţi, şi o sală de repetiţii. Cea din urmă are o suprafaţă de 500 de mp, unde se va monta şi o orgă, cu sprijinul proprietarului clădirii – Biserica Reformată.
Doamna viceprimar Sztakics Éva a mai adăugat faptul că instalarea sistemelor de sonorizare şi achiziţionarea scaunelor pentru aceste două săli vor mai întârzia puţin, deoarece acestea nu au putut să fie incluse în proiect.
De asemenea, clădirea va mai găzdui şi biblioteca şcolii, cu sală de lectură. Mutarea acesteia se va realiza mai târziu, deoarece echipamentele necesare, de asemenea, nu au putut şi incluse în proiect. Acesta este motivul pentru care se va decide în viitorul apropiat care să fie soluţia pentru realizarea bibliotecii şcolii, care are peste 40.000 de volume.
Partea cea mai importantă a construcţiei este sala de sport care are mărimea unui teren de baschet, având tribuna de 200 de locuri, şi terenul de sport în aer liber amenajat pe acoperişul clădirii, care este adecvat pentru handbal şi minifotbal.

Muncă de calitate

Doamna viceprimar Sztakics Éva a declarat faptul că, deşi nu sunt finalizate lucrările în totalitate, deoarece reabilitarea şi modernizarea curţii mai trebuie făcută, aceasta este prima realizare serioasă din Sfântu Gheorghe, care s-a făcut prin finanţare din surse comunitare. Se poate contabiliza ca şi noroc şi faptul că municipalitatea a găsit un executant corespunzător, astfel încât nu există nicio rezervă în ceea ce priveşte calitatea lucrărilor.

În ceea ce priveşte funcţionarea centrului în cauză,  negocierile sunt în desfăşurare între reprezentanţii celor două instituţii de învăţământ şi ai Bisericii Reformate, tema discuţiilor fiind posibilitatea folosirii centrului de către instituţiile de învăţământ, Biserică şi Consiliul Local. Începând cu data de 1 octombrie, sala de sport va putea fi închiriată în afara orelor de clasă – a mai adăugat doamna viceprimar.

Noaptea Muzeelor la Casa Bene
16.05.2024

Vă aducem la cunoștință, că Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe, denumită Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc, în data de 18 mai 2024 între orele 17-22, participă pentru a opta oară la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expozițiile și activitățile organizate.

Pedibus împlineşte 3 ani de existenţă
15.05.2024

Aniversarea va fi sărbătorită vineri în Piaţa Centrală cu premii şi surprize pentru copii şi voluntari

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.