ro
 
Duminică, 19. May 2024.

Anunţ: Târg tradiţional – condiţii de înscriere

27.08.2011
Cu ocazia evenimentelor aniversare „Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani” Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe organizează în perioada 24-25, luna lui Răpciune un târg tradiţional la care aşteaptă înscrierea:
 
• meşterilor populari,
• a micilor producători de alimente tradiţionale din zonă,
• a unităţilor de alimentaţie publică care oferă mâncăruri tradiţionale.

 

Termenul limită pentru înscrieri: 15 septembrie 2011.
 

Pentru a afla condiţiile de participare şi mai multe detalii despre eveniment contactaţi-ne prin e-mail (info550@sepsi.ro) sau telefon (meşteşugari: +40757 047 715, producători şi unităţi de alimentaţie publică: +40267 312 000).


Formular de înscriere - meşteri populari

Formular de înscriere - mici producători

Formular de înscriere - alimentaţie publică



Târg de artă populară


În cadrul şirului de evenimente organizate cu ocazia aniversării a 550 de ani de atestare documentară a oraşului Sfântu Gheorghe, aşteptăm prezenţa la târgul tradiţional cu expoziţie a artiştilor populari, păstrători de tradiţie, care pe lângă vânzarea produselor proprii să ţină prezentări în mod interactiv, timp de 4 ore pe zi, despre meşteşugurile lor.
Scopul târgului este acela de a evoca şi reactualiza atmosfera tradiţională a târgurilor secuieşti.

Organizatorii asigură următoarele:
•    Cort de prezentare cu masă, cu dimensiunile de 2x1 m;
•    Cazare pentru 2 persoane, în noaptea de 24 septembrie, pentru cei care sosesc din alte zone;
•    Restituirea cheltuielilor de transport a materiei prime pentru realizarea prezentărilor meşteşugurilor şi pentru atelierele de instruire şi în cazul în care  nu se poate transporta împreună cu produsele ce vor fi expuse;
•    Cheltuieli cu materia primă – contravaloarea pentru materia primă consumată în timpul activităţilor;
•    Spaţiu care se poate închide, pentru depozitarea produselor pe timpul nopţii;
•    Nu se percepe taxă pentru spaţiul ocupat.

Condiţii de participare:
•    Asigurarea funcţionării, timp de 4 ore, a atelierelor de  prezentare şi instruire;
•    Costumaţie potrivită cu atmosfera târgului;
•    Se pot comercializa exclusiv produsele meşteşugăreşti proprii, realizate manual şi cu metode tradiţionale, comercializarea produselor altor meşteri populari sau a produselor cumpărate este interzisă.
.
Organizarea atelierelor de intruire:
Pentru cei care doresc să intre în „jocul” meşteşugarilor,  trebuie să li se asigure participarea la activităţile meşteşugăreşti.Pe parcursul celor 4 ore de prezentări şi instruire, artizanul trebuie să ceară de la cei doritori să participe, să poată termina un obiect început sau să realizeze o sarcină meşteşugărească simplă. În ambele situaţii, participanţii pot păstra obiectele realizate şi dacă au urmat întocmai indicaţiile meşterilor, primesc din partea organizatorilor o medalie de merit, pe care o pot apoi schimba în magazinele târgului.

Termenul limită pentru înscriri: 15 septembrie 2011.

Vă rugăm să trimiteţi prin e-mail sau fax formularul de înscriere şi fotografiile cu produsele ce vor fi prezentate, până la data precizată.

Persoana de contact: Papp Zsuzsanna

Tel.: +40757 047 715
Fax: + 40267 312 000
E-mail: info550@sepsi.ro

Formular de înscriere - meşteri populari



Târgul producătorilor tradiţionali


La târgul tradiţional organizat în cadrul şirului de evenimente aniversare „Sfântu Gheorghe – oraş de 550 de ani”, aşteptăm şi prezenţa micilor producătorilor şi a producătorilor tradiţionali din împrejurimi, care realizează produsele specifice zonei noastre, în mod tradiţional. Scopul este acela de a evoca şi recrea atmosfera tradiţională a târgurilor secuieşti.

Organizatorii asigură următoarele:
•    Cort, stand de prezentare;
•    Cazare la colegiu, la preţ redus, în noaptea de 24 septembrie, pentru cei care doresc şi sunt veniţi din alte zone;
•    Spaţiu care se poate închide, pentru depozitarea produselor pe timpul nopţii;
•    Taxă de participare simbolică 2 lei/m2/zi.

Condiţii de participare:
•    Prezentarea actului de atestare a calităţii de producător tradiţional sau mic producător;
•    Costumaţie potrivită cu atmosfera evenimentului;
•    Se pot comercializa în exclusivitate numai produse realizate personal, prin metode tradiţionale, comercializarea produselor altor meşteri sau cumpărate este strict interzisă.
 
Termen limită pentru înscrieri: 15 septembrie 2011.
Vă rugăm să trimiteţi prin e-mail sau fax formularul de înscriere şi fotografiile cu produsele care vor fi prezentate până la data precizată.

Persoana de contact: Fábián Edina
Tel./fax: +40267 312 000
Mobil: +40763 056 706
E-mail: info550@sepsi.ro

Formular de înscriere - mici producători

 

Alimentaţie publică

Termen limită pentru înscrieri: 15 septembrie 2011.
Vă rugăm să trimiteţi prin e-mail sau fax formularul de înscriere şi fotografiile cu produsele care vor fi prezentate până la data precizată.

Persoana de contact: Fábián Edina
Tel./fax: +40267 312 000
Mobil: +40763 056 706
E-mail: info550@sepsi.ro

Formular de înscriere - alimentaţie publică

Noaptea Muzeelor la Casa Bene
16.05.2024

Vă aducem la cunoștință, că Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe, denumită Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc, în data de 18 mai 2024 între orele 17-22, participă pentru a opta oară la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expozițiile și activitățile organizate.

Pedibus împlineşte 3 ani de existenţă
15.05.2024

Aniversarea va fi sărbătorită vineri în Piaţa Centrală cu premii şi surprize pentru copii şi voluntari

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.