ro
 
Sâmbătă, 04. May 2024.

Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc 2011

09.08.2011

În perioada 10 – 13 august, Primăria Miercurea Ciuc, în colaborare cu Asociaţia Ciuc, Direcţia de Tineret şi Sport a Judeţului Harghita şi cu Intersport SE, organizează cea de-a 5-a ediţie a Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc, acesta fiind inclus în calendarul de concursuri al Uniunii Cicliste Internaţionale,  fiind clasat la punctul 2.2. Printre alţii, şi Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe este partener la acest concurs internaţional de anvergură, care sprijină acest concurs cu suma de 10.000 de lei.

Aceste lucruri au fost prezentate în Sfântu Gheorghe de către domnul Ráduly Róbert, primarul oraşului Miercurea Ciuc, acesta aflându-se în compania primarului oraşului nostru, domnul Antal Árpád András. Se aşteaptă participarea a peste 100 de concurenţi, acest lucru reprezentând 15 echipe din 9 ţări, iar membrii echipelor sunt veniţi din 18 ţări. Ţinutul Secuiesc este reprezentat de  Tuşnad Cycling Team.

Patru trasee, în 3 zile

Ceea ce este diferit la concursul de anul acesta este faptul că va fi numai de trei zile, iar unul din motive este faptul că anul trecut au fost destul de multe accidentări, iar concursul de 4 zile s-a dovedit unul istovitor.

În ceea ce priveşte traseele, primul va trece prin judeţul Covasna: concurenţii vor lua startul din faţa sediului societăţii „Apemin Tuşnad”, din Tuşnad Sat, acesta fiind sponsor principal al evenimentului, vor trece prin Pasul Nyerges, vor ajunge la Târgu Secuiesc, după care urmează Sfântu Gheorghe, unde concurenţii sunt aşteptaţi la ora 12,55. După aceea vor face returul spre Târgu Secuiesc, Pasul Nyerges, iar concursul se va încheia la linia de sosire de la Miercurea Ciuc, în total 183 de km.

Concurenţii vor trebui să-şi demonstreze aptitudinile la două urcări de categoria B, ambele fiind la Pasul Nyerges, şi la trei probe de sprint, două din acestea fiind la Târgu Secuiesc, iar una la Sfântu Gheorghe.

Următoarele etape ale concursului se vor desfăşura în judeţul Harghita, cel de vineri fiind: Miercurea Ciuc – Vlăhiţa – Brădeşti – Suseni – Joseni – Gheorghieni – Miercurea Ciuc – Pasul Tolvajos – Harghita Băi, în total 182 de km.

Sâmbătă dimineaţă, cu începere de la ora 10,00 la Miercurea Ciuc va avea loc etapa a III-a, concursul de contratimp individual, acesta fiind urmat de traseul de 123 de km cu care se va încheia Turul Secuiesc. Acesta va fi: Miercurea Ciuc – Racu – Mihăileni – Frumoasa – circuit pe străzile din Miercurea Ciuc.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc miercuri, cu începere de la orele 20,00, la Miercurea Ciuc – în Curtea Cetăţii Mikó, unde, printre altele, vor fi prezentate echipele participante.

În acelaşi timp, domnul primar Ráduly Róbert a mai menţionat şi faptul că este o mare bucurie că ucraineanul Vitalij Popkov,  şi-a revenit şi va participa şi la concursul din acest an, acesta fiind câştigătorul ediţiilor precedente. Acesta a suferit un accident grav la linia de sosire a concursului de anul trecut.

Profesioniştii sunt urmaţi de amatori

Informaţii legate de posibilităţile de concurs pentru amatori au fost prezentate de domnul Csiki András, director de concurs, acesta menţionând că etapa de open/amatori, ca şi în anii precedenţi, va fi de două zile: după tur va urma Cupa Scaunului Ciuc, cât şi Cupa Trei Scaune. Aceasta din urmă va fi organizată în Sfântu Gheorghe, în data de 14 august, cu începere de la ora 10,00. Iubitorii acestui sport se pot înscrie la concurs la faţa locului, înainte de începerea concursului sau la adresa de e-mail  office@dsjhr.ro a Direcţiei de Tineret şi Sport a Judeţului Harghita.

Participanţii la Cupa Trei Scaune vor trebui să-şi demonstreze măiestria pe traseul strada Kriza János – Piaţa Libertăţii – Spital – strada Vasile Goldiş  – strada Gábor Áron – strada Váradi József – Kossuth Lajos – Piaţa Libertăţii – strada Gróf Mikó Imre  – strada Bánki Donát. Acest traseu va fi oprit circulaţiei auto în intervalul orar 9,30 – 14,30.

\"\"

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.