ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Vor fi renovate trei şcoli

11.07.2011

Nu cu mult timp în urmă, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a demarat licitaţiile care servesc la reabilitatea curţilor şi terenurilor aferente şcolilor din municipiul reşedinţă de judeţ.

Conform celor spuse de doamna viceprimar Sztakics Éva, în acest an vor fi reabilitate şi modernizate complet curţile şi terenurile de sport a trei instituţii de învăţământ, exclusiv din sursele municipalităţii.

Va fi reabilitată complet curtea Liceului Mikes Kelemen, fiind inclus şi terenul de sport, iar în cazul Şcolii Generale Nicolae Colan, se vor reabilita terenul de atletism şi de volei. În cazul celei de-a treia instituţii de învăţământ, Grupul Şcolar Puskás Tivadar, deocamdată nu se ştie exact care din terenurile de sport va fi reabilitată dar, în scurt timp, se va şti şi acest amănunt. Luarea deciziei se va face în funcţie de cum apare menţionat în plan, reabilitarea completă a curţii, deoarece, lucrul cel mai bun ar fi ca aceste lucrări să nu influenţeze investiţiile viitoare – a declarat doamna viceprimar. Motivul pentru care s-a pus accentul, în primul rând, pe terenurile de sport, este acela că, acestea sunt folosite de către elevi, şi nu numai, şi în timpul verii. Planurile de modernizare sunt finalizate, aşa poate demara procedura de licitaţie a lucrărilor.

Programul de reabilitare şi modernizare a curţilor şcolilor se va desfăşura pe o perioadă de cinci ani. În acelaşi timp, Consiliul Local a solicitat, pe lângă aceste planuri deja existente, pentru şcolile mai sus menţionate, şi planurile necesare pentru modernizarea şi reabilitarea curţilor şi a terenurilor aferente şcolilor Váradi József, Mihai Viteazul şi Gödri Ferenc. În schimb, lucrările se vor demara în momentul în care vor rxista şi fondurile necesare pentru acestea – a mai adăugat doamna viceprimar Sztakics.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.