ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Organizarea primei Galopiade Secuieşti decurge bine

23.05.2011

Galopiada Secuiască, care poate fi considerată ca şi premergătoare Galopului Naţional din Ungaria, este organizată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna şi va avea loc în data de 30 iulie, pe Platoul de la Moacşa. Joi au avut loc noi discuţii în legătură cu acest eveniment, iar pentru a afla noile informaţii, ne-am adresat doamnei viceprimar Sztakics Éva.

Cea mai importantă noutate în legătură cu Galopiada Secuiască, este faptul că, împreună cu organizatorii Galopului Naţional din Ungaria, care va avea loc în perioada 14-18 septembrie, s-a ajuns la înţelegerea că Sfântu Gheorghe va fi unul din oraşele care vor organiza calificările. Doamna Sztakics Éva a menţionat că, în baza înţelegeii, care se va materializa şi în mai multe contracte, organizatorii Galopului Naţional din Ungaria vor asigura supravegherea profesională, pe parcursul calificărilor.

O altă noutate este şi faptul că s-au realizat materialele tipărite pentru promovarea evenimentului, promovare care va începe de săptămâna viitoare, în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.


Pe lângă acestea, Galopiada Secuiască va fi promovată şi în presă. Doamna viceprimar a mai spus şi faptul că, dacă vremea nu va fi favorabilă în data de 30 iulie, evenimentul va fi decalat cu o zi.


Aşa cum s-a mai menţionat şi până acum, rolul principal va fi al cailor. Organizatorii vor trimite invitaţii în toate localităţile şi comunele din Ţinutul Secuiesc, care vor putea fi reprezentate la concurs, de un concurent.

\"\"


În afară de asta, doritorii vor putea vizita şi târgul de artizanat, mai bine zis, conform planurilor organizatorilor, fiecare scaun secuiesc va avea o prezentare, în cadrul căreia va putea fi cunoscut specificul fiecărei regiuni. În legătură cu acestea din urmă, organizatorii vor purta discuţii, în zilele următoare, cu Consiliile Judeţene Harghita şi Mureş, pentru a le implica şi pe acestea, ca şi parteneri, la organizarea evenimentului.


Concursul în sine promite a fi unul foarte interesant. Conform planurilor, lungimea pistei va fi de o mie de metri, iar concurenţii care se vor clasa pe primele 3 locuri, vor putea participa la Galopul Naţional din Ungaria, al cărui regulament va fi finalizat zilele acestea.


După părerea doamnei viceprimar  Sztakics Éva,  „VIP-lor” din Ţinutul Secuiesc li se oferă posibilitatea să-şi demonstreze măiestria în călărit, dar, deocamdată, nu vor dezvălui mai multe despre acest punct din program.


Ziua se va încheia cu diferite programe culturale, primul urcând pe scenă Orbán Ferenc, împreună cu echipa lui formată din cinci membri, care va prezenta albumul „Evilági”, urmat de opera rock „Honfoglalás”, pusă în scenă de Teatrul Călare din Komarom (Ungaria). Acest spectacol este foarte interesant, deoarece acest teatru este unic în Europa Centrală şi de Est.


Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna participă la organizarea evenimentului cu câte 100.000 de lei, sumă la care se mai adaugă şi taxa de înscriere a participanţilor, care va fi de doar o mie de lei, deşi, iniţial s-a stabilit suma de 2000 de lei. Această micşorare a taxei au hotărât-o în baza sesizărilor primite din localităţi şi comune, suma de 2000 de lei fiind considerată prea mare, ca şi taxă de înscriere la concurs, a mai adăugat doamna viceprimar  Sztakics Éva.

 

Condiţii de înscriere şi regulament de concurs

Formular de înscriere

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.