ro
 

Zilele Sfântu Gheorghe la bilanţ

11.05.2011

Organizatorii Zilelor Sfântu Gheorghe, în persoana primarului oraşului, Antal Árpád András, directorul festivalului Grubisics Levente şi directorul de programe Dancs Zsolt a Zilelor Sfântu Gheorghe au prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, bilanţul unei săptămâni pline de evenimente, de distracţie, de muzică şi de antren. Ca un bilanţ general, primarul Antal Árpád András a declarat că, faţă de anul trecut, bugetul manifestării aproape că s-a dublat, dacă anul trecut manifestarea a costat în jur de 650.000 de lei, anul acesta a urcat la 1,3 milioane de lei, din care Primăria a contribuit cu 25-30%.
 

\"\"
Foto: Henning János


Festivalul a reunit sub semnul său generos mai bine de 4.500 de participanţi şi a reuşit să vândă, la evenimentele culturale, 4.300 de bilete, care au însumat în jur de 84.000 de lei ca încasări. Ospăţul pantagruelic s-a ridicat la 43.875 de pahare de bere – cu siguranţă mai puţine beri, din cauza frigului, dar mai mult vin şi tărie, din aceleaşi motive -, s-au mâncat în jur de 100.000 de mici, 1.500 de kilograme de carne, făcută pe grătare, împreună cu 25.000 de chifle. Cei mai moderaţi, dar şi copiii au băut 13.000 de sticle de răcoritoare sau de apă.

Site-ul Zilelor Oraşului, pe partea de limbă maghiară, a avut 51.769 de vizite, iar pe partea de limba română 12.156 de vizite, însumând un total de 64.000 de vizite şi nu mai puţin de 258.000 de click-uri, cu 20.000 de vizite mai multe decât anul trecut.

„Trebuie să spun că, dacă pentru majoritatea oamenilor, Zilele Sfântu Gheorghe sunt un bun prilej de distracţie, ceea ce e firesc, pentru noi, organizatorii, e şi un motiv de stres, datorită specificului zonei noastre. Eu ţin să mulţumesc atât participanţilor, cât şi locuitorilor oraşului, care s-au purtat exemplar şi au avut grijă de oraş. TEGA şi-a făcut cu prisosinţă datoria, oraşul era curăţat lună peste noapte şi pregătit să îşi primească oaspeţii încă de dimineaţă curat şi aranjat. Deşi am avut parte şi de unele situaţii complicate, care ar fi putut escalada, le-am tratat cu multă responsabilitate şi totul s-a terminat cu bine”, a spus primarul Antal Árpád András, referindu-se mai cu seamă la prezenţa lui Csibi Barna la eveniment. Media centrală a insistat pe această ştire, deşi prezenţa extraordinarei soprane Miklósa Erika, a lui Johnny Răducanu şi Ion Caramitru sau a lui Mihai Măniuţiu ar fi reprezentat subiecte mai importante şi mai valoaroase.

Directorul festivalului, Grubisics Levente a ţinut să remarce că evenimentele în limba română au avut un succes uriaş, dar şi cele în limba maghiară, cum ar fi concertul sopranei Miklósa Erika, sau a lui Hobo. Directorul de programe, Dancs Arpad Zsolt, a precizat că aşteaptă pe adresa de Facebook a Zilelor Sfântu Gheorghe propuneri şi idei pentru viitoarea ediţie a Festivalului Zilele Sfântu Gheorghe.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.