Mai mult de 77.000 de vizitatori în virtualul Ţinut Secuiesc
Titlul site-ului, virtualisszekelyfold.ro, descrie foarte bine natura şi scopul acestuia. Pagina de internet care prezintă locaţii spectaculoase din judeţele Covasna şi Harghita, câte 12 din fiecare, a fost prezentată miercuri, 27 octombrie, la Sfântu Gheorghe.
„Acest proiect este intitulat Comorile din Ţinutul Secuiesc şi pe lângă patrimoniul arhitectural unic, am avut posibilitatea să prezentăm şi comorile naturale şi culturale, atât de importante pentru noi. Pentru realizarea acestui site, au colaborat nu numai consiliile judeţene ale celor două judeţe, ci şi consiliile locale din cele două reşedinţe de judeţ, Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc. Evident, conţinutul va fi lărgit, în timp.” - a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, domnul Tamás Sándor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, domnul Borboly Csaba, a subliniat că acest site oferă o bază excelentă pentru turism.
„Turismul, în Ţinutul Secuiesc, este doar o sursă suplimentară de venit, dar mulţumită unor astfel de iniţiative, numărul celor care ne vizitează este în creştere. Am convingerea că progresul, în acest domeniu, va continua, tot mai mulţi oameni vor veni aici în vizită, căci avem multe obiective turistice spectaculoase, oamenii sunt prietenoşi şi avem mai multe locuri de cazare decât multe din marile judeţe ale ţării” - a declarat Borboly.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a mai spus că s-a depus şi un proiect pentru accesarea de fonduri, care are ca scop dezvoltarea acestui site, şi ar acoperi nu numai prezentarea detaliată a obiectivelor turistice, ci ar putea fi locul de prezentare şi de cunoaştere a mai multor atracţii.
Foto: Henning János
În scurt timp, pe pagina de internet a Ţinutului Secuiesc Virtual, va fi vizibil Parcul Central al oraşului nostru, cât şi Biserica Reformată Cetate, a menţionat primarul Antal Árpád András.
Designerul paginii web, doamna Daczó Enikő a spus: lărgirea site-ului se va continua prin prezentarea atracţiilor din judeţul Mureş. După părerea doamnei Daczó Enikő, site-ul, deşi nu i s-a făcut publicitate, a atras mai mult de 77.000 de vizitatori individuali.
Cu ajutorul tehnicii folosite pentru prezentarea imaginilor, cea de imaginistică sferică, vizitatorii pot vedea mult mai multe din cele 24 de locaţii, decât ceea ce oferă unele fotografii sau înregistrări video.
Cu ajutorul internetului putem să ne uităm la obiectivele respective din unghiuri multiple şi putem, literalmente, să ne învârtim în jurul atracţiei turistice, putem să observăm, de aproape, detaliile.
www.virtualisszekelyfold.ro poate fi urmărit pe portalul Facebook şi pe microblogul Twitter.