ro
 
Duminică, 20. Iunie 2021.

La Sfântu Gheorghe, impozitele pentru locuinţe au rămas la nivelul minim permis de lege

07.01.2021

Contribuabilii care plătesc anticipat până la 31 martie impozitele locale datorate pentru tot anul beneficiază de o bonificaţie de 9%

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a menţinut şi în 2021 nivelul impozitelor locale pe clădiri sau terenuri la minimul permis de lege. Impozitele locale au suferit doar o indexare cu rata inflaţiei, de 3,8%, care este obligatorie prin lege.

Ca în fiecare an, până pe 31 martie se acordă bonificație în cuantum de 9% pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădire, pe teren şi a impozitului asupra mijloacelor de transport, datorate pe întregul an de către persoanele fizice şi juridice. Bonificaţia se acordă contribuabililor care la data plăţii impozitelor nu figurează cu obligaţii restante către bugetul local.

De asemenea, se menţine obligaţia declarării în termen de 30 de zile a oricărui fapt care naşte modificări ce afectează situaţia fiscală a contribuabilului.

Termenele de plată a impozitelor locale este 31 martie pentru primul semestru, respectiv 30 septembrie pentru cel de-al doilea, în timp ce taxele locale pe teren/clădire trebuie plătite până în data de 25 a lunii următoare nașterii obligației de plată.

Nu s-au modificat față de anul trecut categoriile de persoane sau bunuri care beneficiază de reduceri sau scutiri de la plata impozitelor și taxelor locale. În cazul în care actul prin care a fost adeverită calitatea de beneficiar al scutirii/reducerii în 2020 este valabil și pentru 2021, acest act nu trebuie depus și anul acesta. În caz contrar, este necesar să depuneți actele din care reiese că la data de 31 decembrie 2020 ați deținut calitatea de beneficiar al scutirii/reducerii pentru anul 2021. Locuitorii sunt rugaţi să depună aceste acte până în data de 31 martie.

Actele și declarațiile fiscale pot fi depuse la organul fiscal local și pe cale electronică, la adresa de e-mail taxeimpozitelocale@sepsi.ro. De asemenea, contribuabilii pot plăti, respectiv se pot informa legat de situația fiscală și online pe www.ghiseul.ro, unde se pot efectua şi plăți prin internet banking. Conturile de trezorerie în care se poate efectua plata pot fi găsite pe pagina de internet a Primăriei (click AICI).

Conform Codului fiscal, orice persoană care deţine în proprietate la data de 31 decembrie 2020 clădiri, terenuri sau mijloace de transport datorează impozit pe tot anul 2021.

Din 2017, autorităţile locale au introdus un impozit diferenţiat pentru locuitori, în funcţie de facilităţile şi infrastructura de care dispun zonele în care locuiesc.

Hai să vedem împreună meciurile de la Euro 2020!
14.06.2021

Mai multe partide de la Campionatul European de Fotbal vor fi proiectate pe un ecran uriaş în parcul comun al Casei de Cultură „Kónya Ádám” şi al Liceului de Arte „Plugor Sándor”

Noi trasee adăugate programului Pedibus
10.06.2021

Elevii din Sfântu Gheorghe pot merge la școală pe jos şi din cartierele Gării și Oltului

Din 11 iunie se redeschid toate facilitățile de agrement de la Șugaș Băi
09.06.2021

Cei mari și cei mici deopotrivă sunt așteptați începând cu data de 11 iunie în stațiunea Șugaș Băi cu o gamă largă de activități de petrecere a timpului liber, dar și cu facilități de agrement și de wellness.

Faceți drumeții doar pe traseele marcate de Salvamont
08.06.2021

Centrul Județean pentru Protecţia Naturii și Salvamont Covasna le atrag atenția turiștilor să folosească pentru drumeții doar traseele omologate, marcate de către Salvamont.

Lucrări mai mici sunt în desfășurare pe străzile din Sfântu Gheorghe
04.06.2021

Muncitorii de la compania locală Sepsi Út-építő lucrează în mai multe locații din oraș