ro
 
Sâmbătă, 20. Aprilie 2024.

La Sfântu Gheorghe, impozitele pentru locuinţe au rămas la nivelul minim permis de lege

07.01.2021

Contribuabilii care plătesc anticipat până la 31 martie impozitele locale datorate pentru tot anul beneficiază de o bonificaţie de 9%

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a menţinut şi în 2021 nivelul impozitelor locale pe clădiri sau terenuri la minimul permis de lege. Impozitele locale au suferit doar o indexare cu rata inflaţiei, de 3,8%, care este obligatorie prin lege.

Ca în fiecare an, până pe 31 martie se acordă bonificație în cuantum de 9% pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădire, pe teren şi a impozitului asupra mijloacelor de transport, datorate pe întregul an de către persoanele fizice şi juridice. Bonificaţia se acordă contribuabililor care la data plăţii impozitelor nu figurează cu obligaţii restante către bugetul local.

De asemenea, se menţine obligaţia declarării în termen de 30 de zile a oricărui fapt care naşte modificări ce afectează situaţia fiscală a contribuabilului.

Termenele de plată a impozitelor locale este 31 martie pentru primul semestru, respectiv 30 septembrie pentru cel de-al doilea, în timp ce taxele locale pe teren/clădire trebuie plătite până în data de 25 a lunii următoare nașterii obligației de plată.

Nu s-au modificat față de anul trecut categoriile de persoane sau bunuri care beneficiază de reduceri sau scutiri de la plata impozitelor și taxelor locale. În cazul în care actul prin care a fost adeverită calitatea de beneficiar al scutirii/reducerii în 2020 este valabil și pentru 2021, acest act nu trebuie depus și anul acesta. În caz contrar, este necesar să depuneți actele din care reiese că la data de 31 decembrie 2020 ați deținut calitatea de beneficiar al scutirii/reducerii pentru anul 2021. Locuitorii sunt rugaţi să depună aceste acte până în data de 31 martie.

Actele și declarațiile fiscale pot fi depuse la organul fiscal local și pe cale electronică, la adresa de e-mail taxeimpozitelocale@sepsi.ro. De asemenea, contribuabilii pot plăti, respectiv se pot informa legat de situația fiscală și online pe www.ghiseul.ro, unde se pot efectua şi plăți prin internet banking. Conturile de trezorerie în care se poate efectua plata pot fi găsite pe pagina de internet a Primăriei (click AICI).

Conform Codului fiscal, orice persoană care deţine în proprietate la data de 31 decembrie 2020 clădiri, terenuri sau mijloace de transport datorează impozit pe tot anul 2021.

Din 2017, autorităţile locale au introdus un impozit diferenţiat pentru locuitori, în funcţie de facilităţile şi infrastructura de care dispun zonele în care locuiesc.

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie

De ce se instalează parapeţi de-a lungul noii piste de biciclete de pe digul râului Olt? Vor exista treceri de pietoni pe pista de biciclete?
15.04.2024

Continuă construcția celor șapte kilometri de pistă de biciclete asfaltată de-a lungul digului râului Olt, începută anul trecut

Doar pahare ecologice reutilizabile la Zilele Sfântu Gheorghe
08.04.2024

Primăria Sfântu Gheorghe va folosi aceste pahare la toate evenimentele publice de acum înainte.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe
02.04.2024

De asemenea, s-a decis ca în acest an, în mod excepţional, să fie acordate patru distincţii