ro
 
Duminică, 01. August 2021.

Începe modernizarea străzii Ciucului din Sfântu Gheorghe

22.07.2021

Lucrările din acest an vor cuprinde reţeaua de gaze şi cea de apă pe porţiunea dintre intersecţia cu str. Gen. Grigore Bălan şi intersecţia cu str. Lunca Oltului

Lucrările de modernizare completă a străzii Ciucului din Sfântu Gheorghe au fost cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană. Acest lucru înseamnă că în perioada următoare vor avea loc lucrări de modernizare la reţelele de gaze şi apă.

Societatea de distribuţie a gazelor naturale a început deja lucrările în zona intersecţiei străzii Ciucului cu strada Arcuşului, modernizarea urmând să aibă loc pe tot tronsonul dintre intersecţia cu str. Gen. Grigore Bălan şi intersecţia cu str. Arcuşului, plus străzi adiacente, cum ar fi strada Nouă sau strada Voican. Aici va fi schimbată ţeava principală de gaz, dar şi branşamentele.

În acest caz, lucrările nu vor afecta foarte mult traficul rutier sau pietonal, însă rugăm locuitorii să circule cu atenţie pe această stradă.

În ceea ce priveşte reţeaua de apă şi canalizare, Gospodărie Comunală va demara lucrările la începutul lunii septembrie, urmând să modernizeze întreaga reţea de pe această porţiune. În acest caz, lucrările vor dura aproximativ 6 luni de muncă efectivă, în condiţiile în care pe perioada iernii, când vremea nu va permite, lucrările vor fi sistate. Traficul va fi afectat pe câte o bandă de circulaţie.

Primăria Sfântu Gheorghe are în plan ca în în cursul anului viitor să poată fi demarate şi lucrările la iluminatul public, fundaţia drumului, trotuare, piste de biciclete pentru modernizarea completă a străzii.

Panouri noi la intrările tuturor blocurilor de locuințe din Sfântu Gheorghe
30.07.2021

Pentru orientarea mai uşoară în oraș, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe instalează pe clădirile de blocuri panouri de intrare noi, bilingve și uniforme, realizate din material rezistent. 

A doua acţiune de dezinsecţie are loc joi şi vineri noaptea la Sfântu Gheorghe
27.07.2021

La fel ca săptămâna trecută, operaţiunea va avea loc după lăsarea întunericului şi va fi efectuată doar la sol

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta
23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta.

A fost eliminată taxa de acces spre staţiunea Șugaș Băi
23.07.2021

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat recent o hotărâre care prevede eliminarea taxei de acces spre staţiunea Șugaș Băi. Decizia a intrat în vigoare pe 21 iulie.

Începe modernizarea străzii Ciucului din Sfântu Gheorghe
22.07.2021

Lucrările din acest an vor cuprinde reţeaua de gaze şi cea de apă pe porţiunea dintre intersecţia cu str. Gen. Grigore Bălan şi intersecţia cu str. Lunca Oltului