ro
 
Marți, 19. Martie 2024.

Faceți drumeții doar pe traseele marcate de Salvamont

08.06.2021

Odată cu sosirea verii, tot mai mulți oameni vizitează împrejurimile orașului Sfântu Gheorghe pentru drumeții. Printre acestea, unul dintre cele mai populare locuri este zona stațiunii Șugaș Băi. Pasionații de drumeții și de ciclism pot alege din mai multe trasee marcate, dar trebuie să țină cont de câteva lucruri atunci când fac o drumeție în această zonă.

Conform legislației în vigoare, doar cei de la Serviciul Salvamont au voie să marcheze traseele de drumeție. Însă, după cum  am descris în articolul anterior (click AICI), în ultimii ani au apărut în zona Șugaș Băi mai multe trasee de drumeție neomologate, pe lângă cele marcate corespunzător de către Salvamont. Aceste trasee marcate în mod necorespunzător pot fi periculoase nu numai din cauza animalelor sălbatice care frecventează hrănitoarele, ci și pentru că pot induce în eroare turiștii și îi pot face pe aceștia să se rătăcească cu ușurință.

Centrul Județean pentru Protecţia Naturii și Salvamont Covasna le atrag atenția turiștilor să folosească pentru drumeții doar traseele omologate, marcate de către Salvamont. Astfel, în situațiile în care cineva se va afla în pericol, echipele de la Serviciul Salvamont vor putea identifica mai ușor locația și vor putea ajuta rapid victima. De asemenea, turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze singuri pe traseele forestiere și să aibă la ei telefoanele mobile încărcate. 

Angajații Serviciului de Salvamont au refăcut recent marcajele pe două trasee de drumeție omologate din zona Șugaș Băi: traseul marcat cu un triunghi albastru Șugaș Băi - izvorul Benkő - câmpul Benkő, și traseul Șugaș Băi - Vadas, marcat cu o cruce galbenă. După cum arată și harta de mai jos, a fost modificat și traseul marcat cu roșu, ocolind pe bicicletă hrănitoarea de animale numărul 2. 

Cei care doresc să meargă cu bicicleta în zona stațiunii Șugaș Băi o pot face pe două trasee: unul cu o dificultate ușoară și altul de dificultate medie. Ambele pornesc de la barieră și se întorc tot în acest punct. 

Informații detaliate despre traseele de drumeție, marcate cu triunghiuri albastre și cruci galbene, precum și despre traseele de ciclism albastre și roșii pot fi găsite pe www.natcov.ro.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe le recomandă locuitorilor să circule cu atenție în pădurile din jurul orașului și să evite apropierea pe timpul nopții de pășunile și hrănitoarele pentru animalele sălbatice.

Municipiul Sfântu Gheorghe sprijină inițiativele locale prin finanțare de proiecte
11.03.2024

Apelul de depunere pentru proiecte culturale, de tineret, sportive și de sănătate mintală s-a deschis și în acest an

Vineri se pun în vânzare biletele pentru săptămâna culturală
08.03.2024

Teatru, muzică, dans, teatru de mișcare, spectacole de foc, programe literare și de arte vizuale, ArtBrunch – iată ce oferă săptămâna culturală a Zilelor Sfântu Gheorghe. Vineri, 8 martie, se pun în vânzare biletele pentru câteva evenimente care se desfășoară între 22 și 25 aprilie.

Epurarea apelor uzate din Sfântu Gheorghe funcționează acum și cu energie solară
07.03.2024

Mai mult de 55% din energia electrică necesară Staţiei de epurare este produsă din resurse proprii

 

„A fi antrenor este o vocație”
22.02.2024

Interviu cu antrenoarea de baschet Bordás Noémi-Agota din cadrul programului „Iniţiere în sport”