ro
 
Duminică, 13. Iulie 2025.

Faceți drumeții doar pe traseele marcate de Salvamont

08.06.2021

Odată cu sosirea verii, tot mai mulți oameni vizitează împrejurimile orașului Sfântu Gheorghe pentru drumeții. Printre acestea, unul dintre cele mai populare locuri este zona stațiunii Șugaș Băi. Pasionații de drumeții și de ciclism pot alege din mai multe trasee marcate, dar trebuie să țină cont de câteva lucruri atunci când fac o drumeție în această zonă.

Conform legislației în vigoare, doar cei de la Serviciul Salvamont au voie să marcheze traseele de drumeție. Însă, după cum  am descris în articolul anterior (click AICI), în ultimii ani au apărut în zona Șugaș Băi mai multe trasee de drumeție neomologate, pe lângă cele marcate corespunzător de către Salvamont. Aceste trasee marcate în mod necorespunzător pot fi periculoase nu numai din cauza animalelor sălbatice care frecventează hrănitoarele, ci și pentru că pot induce în eroare turiștii și îi pot face pe aceștia să se rătăcească cu ușurință.

Centrul Județean pentru Protecţia Naturii și Salvamont Covasna le atrag atenția turiștilor să folosească pentru drumeții doar traseele omologate, marcate de către Salvamont. Astfel, în situațiile în care cineva se va afla în pericol, echipele de la Serviciul Salvamont vor putea identifica mai ușor locația și vor putea ajuta rapid victima. De asemenea, turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze singuri pe traseele forestiere și să aibă la ei telefoanele mobile încărcate. 

Angajații Serviciului de Salvamont au refăcut recent marcajele pe două trasee de drumeție omologate din zona Șugaș Băi: traseul marcat cu un triunghi albastru Șugaș Băi - izvorul Benkő - câmpul Benkő, și traseul Șugaș Băi - Vadas, marcat cu o cruce galbenă. După cum arată și harta de mai jos, a fost modificat și traseul marcat cu roșu, ocolind pe bicicletă hrănitoarea de animale numărul 2. 

Cei care doresc să meargă cu bicicleta în zona stațiunii Șugaș Băi o pot face pe două trasee: unul cu o dificultate ușoară și altul de dificultate medie. Ambele pornesc de la barieră și se întorc tot în acest punct. 

Informații detaliate despre traseele de drumeție, marcate cu triunghiuri albastre și cruci galbene, precum și despre traseele de ciclism albastre și roșii pot fi găsite pe www.natcov.ro.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe le recomandă locuitorilor să circule cu atenție în pădurile din jurul orașului și să evite apropierea pe timpul nopții de pășunile și hrănitoarele pentru animalele sălbatice.

Cupru-nțeles - Vernisajul expoziției sculptorului István MAKKAI la Centrul de Artă din Transilvania
10.07.2025

În spațiul expozițional de la parter al Centrului de Artă din Transilvania, în data de 11 iulie 2025 de la ora 18, va avea loc vernisajul expoziției sculptorului István MAKKAI. Expoziția va fi vernisată de Katalin Nagy T., istoric de artă, curatorul expoziției, și de Beáta Bordás, coordonatoarea Centrului de Artă din Transilvania.

La Serviciul de Evidență a Persoanelor din Sfântu Gheorghe se pot solicita doar cărți de identitate electronice
07.07.2025

Noile documente sunt gratuite, însă nu pot fi solicitate în regim de urgență

Încă şapte scări de bloc din Sfântu Gheorghe vor beneficia de finanțare pentru igienizarea subsolurilor
04.07.2025

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe continuă programul multianual de reabilitare și igienizare a subsolurilor tehnice din blocurile de locuinţe, derulat pentru al doilea an consecutiv, ca răspuns la problemele grave de igienă și infrastructură semnalate de asociațiile de proprietari.

Primăria Sfântu Gheorghe lansează programul „Ceasul Assisto” pentru persoanele vârstnice şi vulnerabile
26.06.2025

Înscrierile se fac începând cu data de 1 iulie la sediul Direcției de Asistență Socială

Au început lucrările de termoizolare a blocurilor din Sfântu Gheorghe prin fonduri europene din PNRR
25.06.2025

Sunt vizate 24 de blocuri din municipiu cu un total de 75 de scări de bloc, iar lucrările – care vizează creșterea eficienței energetice – sunt deja începute pe unele șantiere.