ro
 
Luni, 29. Aprilie 2024.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe

02.04.2024

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât în şedinţa ordinară a lunii martie ca în acest an, în mod excepţional, să se acorde 4 titluri „Pro Urbe”, respectiv prelungirea perioadei pentru înaintarea propunerilor până în data de 15 aprilie 2024.

Decizia a fost luată având în vedere faptul că în ultimul an mai multe persoane valoroase au împlinit vârsta eligibilă pentru a fi nominalizate pentru titlul onorific Pro Urbe.

De asemenea, ţinând cont de faptul că Municipiul Sfântu Gheorghe este un oraş multicultural şi multietnic, Consiliul Local a considerat că este foarte important principiul reprezentaţivităţii, drept urmare prin excepţie, în anul 2024 vor fi acordate 4 titluri „Pro Urbe”, respectiv va fi prelungită perioada pentru înaintarea propunerilor până în data de 15 aprilie 2024.

Premiul Pro Urbe a fost instituit în 1997 şi este cea mai înaltă distincţie oferită de Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Potrivit regulamentului, pot fi distinşi cu acest titlu cetăţenii născuţi sau domiciliaţi în municipiu, care au împlinit vârsta de 70 de ani şi care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localității, sau care au dobândit o recunoaștere notorie a activității lor pe plan local, județean, național sau internațional, contribuind la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie