ro
 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a prelungit termenul pentru nominalizările Pro Urbe

02.04.2024

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a hotărât în şedinţa ordinară a lunii martie ca în acest an, în mod excepţional, să se acorde 4 titluri „Pro Urbe”, respectiv prelungirea perioadei pentru înaintarea propunerilor până în data de 15 aprilie 2024.

Decizia a fost luată având în vedere faptul că în ultimul an mai multe persoane valoroase au împlinit vârsta eligibilă pentru a fi nominalizate pentru titlul onorific Pro Urbe.

De asemenea, ţinând cont de faptul că Municipiul Sfântu Gheorghe este un oraş multicultural şi multietnic, Consiliul Local a considerat că este foarte important principiul reprezentaţivităţii, drept urmare prin excepţie, în anul 2024 vor fi acordate 4 titluri „Pro Urbe”, respectiv va fi prelungită perioada pentru înaintarea propunerilor până în data de 15 aprilie 2024.

Premiul Pro Urbe a fost instituit în 1997 şi este cea mai înaltă distincţie oferită de Consiliul Local Sfântu Gheorghe. Potrivit regulamentului, pot fi distinşi cu acest titlu cetăţenii născuţi sau domiciliaţi în municipiu, care au împlinit vârsta de 70 de ani şi care au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea localității, sau care au dobândit o recunoaștere notorie a activității lor pe plan local, județean, național sau internațional, contribuind la promovarea imaginii municipiului Sfântu Gheorghe.

Mai sunt doar câteva zile în care puteţi redirecționa 3,5% din impozitul pe venit pentru ONG-uri
21.05.2024

Anul trecut peste 1 milion de lei din impozitele locuitorilor din Sfântu Gheorghe au rămas la bugetul statului

Noaptea Muzeelor la Casa Bene
16.05.2024

Vă aducem la cunoștință, că Asociația Vadon, administratorul Colecției publice de drept privat de interes regional – Sfântu Gheorghe, denumită Colecția Publică Cinegetică a Ținutului Secuiesc, în data de 18 mai 2024 între orele 17-22, participă pentru a opta oară la evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România prin oferirea de acces gratuit publicului la toate expozițiile și activitățile organizate.

Pedibus împlineşte 3 ani de existenţă
15.05.2024

Aniversarea va fi sărbătorită vineri în Piaţa Centrală cu premii şi surprize pentru copii şi voluntari

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.